Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Hradci Králové by mohla vzniknout nová mateřská škola. Nejprve se zpracuje architektonická studie

Nová školka by mohla vyrůst hned vedle současné mateřské školy Švendova u hradeckých Kubištových sadů. Město tu zvažuje výstavbu nového objektu, do kterého by přesídlila MŠ Kotěrova. Městští radní schválili zpracování architektonické studie za téměř 200 tisíc korun. Návrh nové budovy by mohl být představen už na jaře příštího roku.

Technický stav MŠ Kotěrova, nevhodné umístění a chybějící přilehlý areál, neodpovídá moderním požadavkům. „Budova je starší a venkovní hrací prvky nejsou v těsné blízkosti objektu. Z tohoto důvodu jsme začali uvažovat o výstavbě nové budovy školky, která ovšem nebude pro rodiče nijak z ruky,“ vysvětluje primátor města Alexandr Hrabálek.

Nová budova školky by mohla vzniknout poblíž stávající mateřské školy Švendova u Kubištových sadů. Ta spadá, stejně jako MŠ Kotěrova, pod stejnou příspěvkovou organizaci MŠ Čtyřlístek. „Je to velká výhoda, kdybychom zvládli dvě mateřské školy spadající pod stejnou příspěvkovou organizaci dát na jedno místo. Dalším pozitivem je, že by s výstavbou nové budovy došlo k navýšení kapacity dětí. V mateřské škole Kotěrova je nyní kapacita kolem osmdesáti dětí, zvednout bychom ji mohli až na sto,“ dodává Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast školství.

Pro případnou výstavbu se musí vypracovat řádná dokumentace, projekt a architektonická studie, kterou radní města schválili. Vyjít má na zhruba 200 tisíc korun a vyhotovena by mohla být příští rok na jaře.

Výstavbou nové budovy se uvolní v Kotěrově ulici za Muzeem východních Čech objekt, který by město chtělo nadále využívat. „Jednou z variant, o které jsme uvažovali, je přestavba budovy tak, aby zde mohly vzniknout městské byty. Budova by také mohla být využívána k sociálním účelům, například jako klubovna či jiný prostor pro setkávání,“ říká náměstkyně primátora pro oblast majetku Věra Pourová.

Ohodnoť článek

Foto ctyrlistek.net

Štítky MŠ Kotěrova, MŠ Čtyřlístek, Hradec Králové, školka, výstavba, architektonická studie, mateřská škola, stavba, Alexandr Hrabálek, Věra Klásková, Martin Hanousek, Muzeum východních Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové by mohla vzniknout nová mateřská škola. Nejprve se zpracuje architektonická studie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.