Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nehodu při stavbě mostu na Jičínsku policie odložila, pravděpodobný viník zemřel

Vyšetřování srpnového úmrtí dělníka a zranění dalšího při stavbě mostu v Hořicích na Jičínsku policie odložila. Viníkem byl pravděpodobně muž, který při neštěstí zemřel. Došlo k tomu to po pádu traverzy.

K tragédii došlo při posouvání dvoutunové traverzy při stavbě nového mostu na silnici I/35 u Hořic. Osmatřicetiletý dělník s ní podle policie chybně manipuloval, traverza se sesunula a zavalila ho. Devatenáctiletý dělník utrpěl těžké zranění. Policie vyšetřovala případ pro podezření těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. „Případ vyšetřovatel na konci září odložil, protože je trestní stíhání nepřípustné proti tomu, kdo zemřel," řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Most bude dokončen na konci října

Řidiči, kteří jezdí z Hradce Králové do Jičína, musí kvůli stavbě mostu objížďkou přes jižní část Hořic. Po silnici denně projede okolo čtrnácti tisíc aut.

Stavba mostu, který vyjde na 223 milionů korun, byla zahájena loni v dubnu. Hotova má být do konce října letošního roku. Původní most z roku 1979 byl zdemolován a místo něj se staví nový.

Most bude o šedesát centimetrů širší, než byl ten původní a nad železniční tratí bude čnít o metr výš. Díky tomu bude umožněna budoucí elektrifikace železniční tratě. V současné době se jedná o finančně největší současnou stavbu na silnicích první třídy v kraji.

Čtete také:

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto msilnice.cz

Štítky stavba, most, Hořice, neštěstí, smrt, traverza, dělník, policie, okres Jičín, silnice, Hradec Králové, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehodu při stavbě mostu na Jičínsku policie odložila, pravděpodobný viník zemřel  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.