Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Denní počet nakažených v kraji poprvé překročil stovku. Pacienty začínají přijímat i krajské nemocnice

Královéhradecký kraj má další neblahý rekord ve spojitosti s pandemií koronaviru. Krajská hygienická stanice během pondělí zaznamenala rekordní počet potvrzených případů. Celkem jde o 106 pozitivních pacientů.

Většina pozitivně testovaných pacientů nemá žádné, nebo jen minimální příznaky.

Celkem je v Královéhradeckém kraji potvrzeno 704 aktivních případů. Nejhorší situace je stále na Trutnovsku, kde se počet nakažených přehoupl přes 200. Nejméně nemocných je na Rychnovsku, celkem se jedná o 57 pacientů.

Celkové počty v Královéhradeckém kraji:

  • Trutnovsko – 217
  • Hradecko – 180
  • Náchodsko – 140
  • Jičínsko – 110
  • Rychnovsko – 57

Tento týden přibylo i jedno nové ohnisko nákazy. Jde o základní školu ve Vrchlabí na náměstí míru. Zde hygienici potvrdili dvacítku případů. Uzavřeli proto druhý celý druhý stupeň.

Hygiena uzavřela druhý stupeň základní školy ve Vrchlabí. 20 lidí je nakažených

Hygienici kvůli koronaviru nařídili od pátku 18. září uzavření druhého stupně Základní školy Vrchlabí na náměstí Míru. Zjistili více než 20 pozitivních, z toho asi 14 žáků. V karanténě je zhruba 210 lidí, z toho 190 žáků.

V nemocnici je více než 20 pacientů

Nejvíce jich je hospitalizovaných ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, ta byla jedinou, která donedávna pacienty s covidem přijímala. V posledních dnech se do léčby těchto pacientů zapojily také nemocnice Královéhradeckého kraje.

„Fakultní nemocnice Hradec Králové má nyní pro covid-19 pozitivní pacienty vyhrazeno 25 lůžek na Klinice infekčních nemocí a šest lůžek na oddělení KARIM. V případě potřeby je nemocnice v souladu s pandemickým plánem připravena uvolnit pro pozitivní pacienty další desítky lůžek,“ sdělila nemocnice v oficiálním prohlášení.

V krajských nemocnicích je pro pozitivní pacienty vyčleněno dalších 20 lůžek. Z toho sedm jich je v Oblastní nemocnici Náchod, pět v trutnovské nemocnici, dvě ve Dvoře Králové nad Labem a šest v Jičíně. V krajských nemocnicích bylo v pondělí odpoledne v péči lékařů pět pacientů.

Královéhradecký kraj je druhým nejméně zasaženým regionem

Ačkoliv čísla v Královéhradeckém kraji každým týdnem stoupají, je druhým nejméně zasaženým regionem v České republice. Lépe je na tom pouze Ústecký kraj.

Podle ministerstva zdravotnictví, které při evidenci případů používá jinou metodiku než krajští hygienici, bylo od začátku pandemie v hradeckém kraji potvrzeno 1599 případů covidu-19. V přepočtu na 100.000 obyvatel to představovalo zhruba 290 případů nákazy.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Wittka

Štítky COVID-19, koronavirus, Královéhradecký, kraj, počty, nemocnice, pacient, testy, čísla, statistika, region, východní Čechy, Královéhradecký kraj, pandemie covidu-19, Krajská hygienická stanice, infekční onemocnění, Fakultní nemocnice Hradec Králové, okres

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Denní počet nakažených v kraji poprvé překročil stovku. Pacienty začínají přijímat i krajské nemocnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.