Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další rekordní týden v Královéhradeckém kraji. Nakazilo se přes 300 lidí, jde především o studenty

Královéhradecký kraj má na krku další rekord v souvislosti s počtem nakažených. Krajská hygienická stanice evidovala 302 nových případů. Celkem je tak v regionu 1.094 potvrzených případů.

Od pátečního dopoledne 11. září vzrostl také počet aktivních případů o 213 na 499. Rekordní je také mezidenní nárůst potvrzených případů v Královéhradeckém kraji. Od čtvrtečního dopoledne přibylo 79 potvrzených nákaz.

"Nejde v Královéhradeckém kraji o žádné nové ohnisko nákazy. Akorát je stále více pozitivních studentů, kteří se účastnili seznamovacích kurzů vysokých škol kolem Máchova jezera. To není v našem kraji," uvedla mluvčí hygieniků Veronika Krejčí.

V Královéhradeckém kraji bylo od začátku pandemie potvrzeno 1.094 nakažených. 585 lidí se uzdravilo, deset jich zemřelo. Aktivních případů COVID-19 je v našem regionu 499.

Aktuální počty nakažených v regionu:

  • Trutnovsko – 183
  • Hradecko – 131
  • Náchodsko – 74
  • Jičínsko – 65
  • Rychnovsko – 46

Nakaženi jsou i pracovníci Fakultní nemocnice Hradec Králové

V současné době je v nemocnici nakaženo 12 pracovníků, z toho dva onemocněli po kontaktu s pacientem. Ostatní se nakazili jinde. Dalších 13 je v karanténě. „Máme řadu zaměstnanců, kteří jsou ve styku s nemocnými pacienty. Jsou v takzvané pracovní karanténě a pracují dál se všemi ochrannými pomůckami,“ řekl v České televizi ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička.

Nemocnici dochází lůžka pro pacienty s koronavirem. Aktuálně je zde hospitalizovaných 23 lidí. O situaci s kapacitou Fakultní nemocnice Hradec Králové psala Hradecká Drbna dnes dopoledne.

V hradecké nemocnici se plní lůžka pro pacienty s koronavirem. Další se zřídí podle potřeby

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je v současné době 23 hospitalizovaných pacientů s koronavirem, z toho 19 jich leží na Klinice infekčních nemocí a 4 pacienti na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (KARIM). Ti vyžadují...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUNI

Štítky koronavirus, COVID-19, Královéhradecký, kraj, nemocnice, Hradec Králové, rekord, počty, aktivní, případ, Královéhradecký kraj, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, pacient, Máchovo jezero, Česká televize, okres Trutnov, okres Nác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další rekordní týden v Královéhradeckém kraji. Nakazilo se přes 300 lidí, jde především o studenty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.