Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V hradecké nemocnici se plní lůžka pro pacienty s koronavirem. Další se zřídí podle potřeby

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je v současné době 23 hospitalizovaných pacientů s koronavirem, z toho 19 jich leží na Klinice infekčních nemocí a 4 pacienti na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (KARIM). Ti vyžadují podpůrnou ventilaci.

Původně bylo na infekční klinice vyhrazeno pro covidové pacienty 20 lůžek. Včera bylo připraveno dalších 5 lůžek. „V souvislosti s plánem nemocnice budeme uvolňovat další oddělení podle potřeby a na základě vývoje situace,“ řekl mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

Ve skutečnosti by to tedy vypadalo tak, že by se na plicní klinice uzavřelo jedno patro, kde se zřídí oddělení s desítkami lůžek. „Pacienty plicní kliniky bychom přeložili na kardioangiologickou kliniku, abychom zachovali i plicní péči. Kapacita je připravena a následných kroků máme celou řadu,“ řekl v České televizi ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička.

Holdingové nemocnice vyhradily několik lůžek pro pacienty s koronavirem. V nich by ale leželi pacienti v lehčím stavu, vážnější případy zůstanou ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.

Nakažení jsou i mezi pracovníky nemocnice

V současné době je podle Paličky nakaženo 12 pracovníků hradecké nemocnice, z toho dva onemocněli po kontaktu s pacientem, ostatní se nakazili jinde. Dalších 13 je v karanténě. „Máme řadu zaměstnanců, kteří jsou ve styku s nemocnými pacienty nemocnými. Jsou v takzvané pracovní karanténě a pracují dál se všemi ochrannými pomůckami,“ dodal ředitel.

V nemocnici je dostatek ochranných pomůcek, včetně léku Remdesivir. Za včerejší den bylo provedeno 574 vyšetření. Tímto je nemocnice na hraně svých možností a kapacit.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky lůžka, Fakultní nemocnice Hradec Králové, koronavir, pacient, nemocnice, COVID-19, Jakub Sochor, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradecké nemocnici se plní lůžka pro pacienty s koronavirem. Další se zřídí podle potřeby  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.