Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bez objednání vás neotestujeme, zní z hradecké nemocnice. Nová pravidla platí od zítřka

Fakultní nemocnice Hradec Králové zaznamenala v posledních dnech zvýšený zájem o testování. Ne všichni se ale objednávají přes rezervační systém. Někteří samoplátci přijíždí na odběrové místo takzvaně na blind. Tím zdržují zdravotníky i ostatní pacienty. Tomu nemocnice udělala přítrž.

„Centrum bude odběry zajišťovat pouze pro pacienty indikované k vyšetření lékaři či hygieniky a samoplátce objednané předem prostřednictvím rezervačního systému,“ potvrdil dnes mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Fakultní nemocnice v Hradci Králové denně otestuje zhruba 400 lidí. Odběrové místo proto upravila tak, aby bylo vyšetření co nejrychlejší. Vzorky se proto odebírají na dvou stanovištích.

Velice často se stávalo, že do nemocnice v Hradci Králové jezdili samoplátci například ze sousedního Pardubického nebo Středočeského kraje. Několik lidí dorazilo dokonce až z Prahy.

Odběrové místo v Hradci Králové funguje jako drive-in. Příjezd je vyznačen Třebešskou ulicí kolem areálu Univerzity obrany. Centrum je v provozu sedm dní v týdnu od 7:30 do 15:30 hodin.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Fakultní, nemocnice, Hradec Králové, odběrové, místo, COVID, koronavirus, test, samoplátce, rezervace, systém, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jakub Sochor, Univerzita obrany, Praha, Středočeský kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana Ulrychová

Pane Kalvachu, tak jim nakoupíte potřebné přístroje, aby mohli udělat těch 1000 testů? Ono to není jen tak, odebrat stěr je jedna věc a test samotný věc druhá. To nedělají "líní" laboranti na koleně, jsou na to poměrně složité přístroje, které mají svoji kapacitu a každý test trvá nějakou dobu. V kolik přestanou odebírat vzorky není až tak podstatné jako jejich odebrané množství.

Čtvrtek, 17. září 2020, 00:56Odpovědět

Jiří Kalvach

Řekl bych, že vedení hradecké FN se chová jako alibistický zbabělec. Po nich potopa. To je přístup hodný tvrdého postihu.Ne 400, ale 1000 zájemců má denně vyšetřit a ne končit pracovní dobu v 15,30 ! Rozšířit kapacitu je diktát doby a ne zabouchnout dveře a padla! To jsou argumenty z dob komunismu v Čechách!

Středa, 16. září 2020, 23:01Odpovědět

Bez objednání vás neotestujeme, zní z hradecké nemocnice. Nová pravidla platí od zítřka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.