Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji vzrostl počet nakažených. Region však stále patří mezi nejméně zasažené v republice

V Královéhradeckém kraji za poslední týden stoupl počet nakažených COVIDEM-19 o 86. Celkem tak bylo v regionu potvrzeno 605 případů. Pro dnešek je aktivních případů 58. Pět lidí od začátku pandemie zemřelo. Podle čísel ministerstva zdravotnictví je Královéhradecký kraj nejméně zasaženým krajem v České republice.

V regionu jde za posledních pár dní o největší nárůst nakažených od začátku pandemie. Takzvané komunitní šíření v kraji dosud prokázáno nebylo, většinou jde o nákazy v menších skupinách, průběh onemocnění u drtivé většiny pacientů není vážný. "Žádné ohnisko tady nemáme. Dochází stále k přenosům v menších skupinách, například v rodinách nebo v rámci sportovních soustředění," uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice v Hradci Králové Veronika Krejčí.

Jedinou nemocnicí v Královéhradeckém kraji, které aktuálně léči pacienty s COVID-19, je Fakultní nemocnice Hradec Králové. V té je k dnešnímu dni osm pacientů. „Čtyři byli ve vážném stavu, jeden z nich byl napojený na plicní ventilaci,“ uvedl náměstek ředitele hradecké nemocnice Zdeněk Tušl.

Podle ministerstva zdravotnictví, které při evidenci případů používá jinou metodiku než krajští hygienici, bylo od začátku pandemie v Královéhradeckém kraji do dneška zjištěno 654 potvrzených případů COVIDU-19. Proti pátku 28. srpna to bylo o 105 případů více.

V kraji bylo podle ministerstva dosud zjištěno 118,55 případu nákazy v přepočtu na 100.000 obyvatel. Byl to nejnižší počet v celé České republice, uvedlo dnes na webu ministerstvo zdravotnictví.

Autoři | Foto KHS Královéhradeckého kraje,

Štítky ČR, koronavirus, Královéhradecký, kraj, statistika, Hradec Králové, počet, nemocnice, fakultní, COVID-19, ministerstvo, Královéhradecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, pandemie, Česko, pacient, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji vzrostl počet nakažených. Region však stále patří mezi nejméně zasažené v republice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.