Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Dobrovolní hasiči z hradeckých Plotišť mají zbrusu novou zbrojnici

Do své staronové hasičské zbrojnice se včera odpoledne mohli vrátit dobrovolní hasiči v Plotištích nad Labem. V průběhu několika měsíců procházela kompletní rekonstrukcí, která vyšla město na 6,4 milionu korun.

Při rekonstrukci se například vyměnila okna a místnost se zateplila. Ke stávající budově se přistavěla nová část, kde jsou šatny se sociálním zařízením. Prostory se rozšířily o zasedací místnost, kterou může využívat i komise místní samosprávy.

„Předáváme hradeckým dobrovolným hasičům zmodernizovanou zbrojnici. Konečně tedy mají k dispozici důstojné zázemí, které si za svou skvěle odváděnou práce jistě zaslouží. Takových lidí je třeba si vážit. Rozhodně chceme všechny jednotky i nadále podporovat, a to nejen zkvalitňováním prostředí, ale také obměňováním hasičské techniky,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Nová vozidla už město pořídilo pro jednotky SDH v Třebši, na Pláckách v Březhradu a Malšovicích.

Objekt je dispozičně dělen na část pro hasiče a veřejnou část se zázemím. Ta má nově navržený vstup z ulice Říčařova. „Prostor doposud využívali pouze hasiči, ale nově by veřejnou část mohla využívat ke svému jednání také komise místní samosprávy. Objekt by pro veřejnost mohl mít také další využití, při pořádání venkovních akcí poskytne například vhodné zázemí organizátorům," komentuje Věra Pourová, náměstkyně primátora pro oblast správy majetku města.

Rozsáhlá rekonstrukce, která vyšla na 6,4 milionu korun bez DPH, byla zahájena na podzim loňského roku. Dokončena byla o přibližně 9 měsíců později.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto mmhk.cz

Štítky Plotiště nad Labem, Hradec Králové, dobrovolní hasiči, rekonstrukce, Alexandr Hrabálek, Věra Klásková, Třebeš, Malšovice, Březhrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči z hradeckých Plotišť mají zbrusu novou zbrojnici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.