Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V kraji přes léto zemřelo na silnicích sedm lidí, o dva méně než loni

Při dopravních nehodách v Královéhradeckém kraji o prázdninách zemřelo sedm lidí, což je o dva méně než loni. Nejvážnější nehodou byl 21. července střet vlaku s osobním automobilem na nechráněném železničním přejezdu u Borohrádku na Rychnovsku, při němž zahynuli dva lidé z auta.

Celkem policie v kraji letos za období od 1. července do 31. srpna řešila 921 nehod, zatímco loni za celé prázdniny to bylo 862 nehod. Počet těžce zraněných při prázdninových nehodách letos klesl na 21 z loňských 24. U lehkých zranění policie zaznamenala nárůst na 243 z loňských 235. Hmotná škoda při nehodách v červenci a v srpnu dosáhla 64 milionů korun po 55 milionech loni.

První prázdninovou obětí na silnicích Královéhradeckého kraje byl 1. července řidič osobního auta, které se u Stěžer na Královéhradecku střetlo s dodávkou. Poslední obětí prázdninových nehod se stal chodec, kterého v Hradci Králové 26. srpna srazilo osobní auto. Byl zatím dvacátou obětí nehod v kraji v letošním roce. Loni do konce srpna v kraji při nehodách zahynulo 29 lidí.

"I letos v létě byl nejčastější příčinou nehod nesprávný způsob jízdy převážně způsobený nedostatečným se věnováním řízení a samozřejmě rychlost," řekla mluvčí krajské policie Magdaléna Vlčková. Dodala, že i přes letošní nižší počet úmrtí na silnicích nehodlá policie v kraji polevit v dohledu na silnicích. Například při dopravní akci 28. až 30. srpna více než 140 policistů zkontrolovalo téměř 1200 vozidel, z nichž 251 řidičů se dopustilo přestupku. Nejčastějším prohřeškem byla rychlost.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, automobilová, prázdniny, Královéhradecký, statistika, léto, porovnání, silnice, havárie, automobil, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou, Borohrádek, Stěžery, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji přes léto zemřelo na silnicích sedm lidí, o dva méně než loni  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.