Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Základní škola Husova v Jičíně se zítra neotevře. Jedna osoba pedagogického sboru má pozitivní test na koronavirus, další jsou v karanténě

Včera se sešel Krizový štáb ORP Jičín, aby projednal situaci kolem Základní školy Husova. Jeden člen pedagogického sboru má pozitivní test na covid-19. Dalších 6 osob pedagogického sboru je v karanténě. Kdy se škola otevře bude záležet na výsledcích testů, jejichž vzorky se budou odebírat dnes.

Přenos u osoby pedagogického sboru ZŠ Husova proběhl v rámci její rodiny. Následně byly vytrasovány kontakty. Právě i z toho důvodu skončilo 6 pedagogů v karanténě. Dnes podstoupí testy. Pokud budou výsledky negativní, výuka na této základní škole začne v pondělí 7. září.

Město Jičín zřizuje 4 základní, 5 mateřských škol a jednu základní uměleckou školu.

Jestliže testy u těchto osob v karanténě budou pozitivní, datum výuky bude znovu posouzeno Krizovým štábem ORP Jičín. Tato podmínka se vztahuje jen na Základní školu Husova. Školní družina bude uzavřena také do 7. září. Ostatních škol se podmínka netýká.

Většina městských škol v kraji zítra otevře. Se zahájením výuky počítají v termínu městské školy v Hradci Králové nebo v Náchodě. Nový školní rok 2020/2021 budou provázet přísnější hygienická opatření.

Ohodnoť článek

Foto jicin.cz

Štítky ZŠ Husova, Jičín, koronavir, školní docházka, karanténa, základní škola, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základní škola Husova v Jičíně se zítra neotevře. Jedna osoba pedagogického sboru má pozitivní test na koronavirus, další jsou v karanténě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.