Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

FOTO: Hasiče, policisty a vodní záchrannou službu prověřila na Rozkoši cvičná záchranná akce

Na krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje bylo dopoledne oznámeno, že se na vodní nádrži Rozkoš nachází kiteboardisté, kteří nejsou schopni dostat se kvůli silným poryvům větru zpátky ke břehu na malé i velké nádrži. Na místo ihned vyrazily složky IZS. Naštěstí šlo jen o prověřovací cvičení.

Kiteboardisté se měli nacházet mezi obcemi Velká Jesenice a Spyta. Na místo vyrazily profesionální jednotky hasičů z Náchoda, Jaroměře, jednotka dobrovolných hasičů z České Skalice, vodní záchranná služba a Policie z České Skalice. Všechny složky a jednotky byly vybaveny rafty a motorovými čluny.

Jako první dorazila vodní záchranná služba, která působí na Rozkoši v letních měsících. Podle prvotního průzkumu od zachráněné osoby zjistila, že na velké i malé nádrži jezdilo více sportovců. Kolik, ale nebylo známo.

Vodní plocha byla rozdělena velitelem zásahu do několika sektorů, které složky IZS prohledávaly. Z vody bylo zachráněno 5 lidí a bezpečně byli dopraveni na břeh.

„Cílem cvičení bylo ověření spolupráce všech zapojených složek IZS a jejich organizace velitelem zásahu, všechny jednotky pak prováděly veškeré činnosti spojené se zásahem na vodní hladině. Dále bylo ověřeno fungování společné komunikace mezi zasahujícími složkami a zapojení technických prostředků jednotlivých složek v rámci mimořádné události,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky složky IZS, Rozkoš, vodní nádrž, cvičení, zdravotnická záchranná služba, Hasičský záchranný sbor, Královéhradecký kraj, Česká Skalice, Náchod, Jaroměř, Velká Jesenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiče, policisty a vodní záchrannou službu prověřila na Rozkoši cvičná záchranná akce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.