Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladí medici mohou žádat opět o stipendia, v kraji poběží druhé kolo

Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje vypisuje letos už druhé kolo pro příjem žádostí o stipendium. Týká se studentů šestých ročníků lékařských fakult. Je tu ale jedna podmínka. Na území Královéhradeckého kraje budou muset vykonávat svoji práci ve zdravotnictví po dobu nejméně čtyř let. Lhůta pro podání žádosti je do 21. září 2020.

Vyhlášení druhého kola schválila správní rada Zdravotnického nadačního fondu Královéhradeckého kraje jednomyslně. „Pro budoucí zajištění akutní i ambulantní péče pro občany Královéhradeckého kraje je a bude získání nových lékařek a lékařů naprosto zásadní. Týká se to zajištění lékařského personálu pro naše nemocnice ale i ambulantních specialistů a praktických lékařů. Věříme, že se nám podaří – byť třeba jen částečně – řešit svízelnou situaci v některých regionech, zejména horských oblastech,“ říká náměstek hejtmana pro zdravotnictví a předseda správní rady nadačního fondu Aleš Cabicar.

Díky krajskému stipendijnímu programu se do současné doby podařilo pro zdravotnická zařízení na území kraje získat více než stovku lékařek a lékařů v nejpotřebnějších oborech.

Stipendijní podpora se týká šestnácti oborů, z nichž 5 je prioritních. U nich dosahuje stipendium částky 150 tisíc, u zbývajících jedenácti oborů činí stipendium 100 tisíc korun.

Žádosti mohou studenti podávat nejpozději do 21. září.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky medici, stipendium, Královéhradecký kraj, druhé kolo, nadační fond, Aleš Cabicar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí medici mohou žádat opět o stipendia, v kraji poběží druhé kolo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.