Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Červenokostelecký Batist zvýší od září produkci nanoroušek na 10 milionů kusů měsíčně

Firma Batist Medical z Červeného Kostelce na Náchodsku je schopna bez problémů uspokojit zvýšenou poptávku po rouškách. V současné době vyrábí na třech výrobních linkách přes pět milionů nanoroušek měsíčně. Od září spustí čtvrtou linku a produkce dosáhne na téměř 10 milionů kusů za měsíc.

„O dalším případném navyšování produkce se budeme rozhodovat s ohledem na vývoj situace," řekla mluvčí firmy Martina Piskorová. Od 1. září bude v Česku povinnost mít opět zakrytý nos i ústa ve vnitřních prostorách, MHD a na dalších místech.

Nanoroušky mají lepší filtrační schopnost než obyčejné ústenky. Batist zahájil jejich výrobu letos na jaře po vypuknutí pandemie koronaviru. Maska sice nepředstavuje stoprocentní ochranu pro toho, kdo ji nosí, ale výrazně snižuje riziko nákazy koronavirem. 

Firma Batist Medical je jinak distributorem a výrobcem obvazových materiálů, operačních setů a dalšího zdravotnického materiálu, část produkce si nechává vyrábět v Asii.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto batist.com

Štítky Batist, nanorouška, Červený Kostelec, linka, výroba, BATIST Medical a.s., okres Náchod, pandemie covidu-19, Česko, Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Červenokostelecký Batist zvýší od září produkci nanoroušek na 10 milionů kusů měsíčně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.