Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

VIDEO: Hradečtí Lvi ovládli těsně i druhý duel s Pardubicemi a jsou ve čtvrtfinále letního turnaje

Hokejistům Hradce Králové se podařilo ukořistit výhru i napodruhé. Po úterní výhře 1:0 nad Dynamem přehráli Lvi tentokrát svého rivala 6:5 v prodloužení. Jejich počínání sledovalo 750 fanoušků. Kvůli mimořádným opatřením jich do ČPP Arény více nesmělo. Díky výhře postoupili hradečtí do čtvrtfinále Generali Česká Cupu.

Začátek nebyl pro hokejisty hradeckého Mountfieldu zrovna vydařený. Zpočátku prohrávali o dvě branky, pak ale vyrovnali a následně se dostali i do vedení. Pardubické Dynamo ale zabralo a Lvům odskočilo.

Hradec nakonec dokázal v 57. minutě srovnat na 5:5 a zápas zamířil do prodloužení. V něm se zadařilo Radkovi Smoleňákovi, který Lvům zařídil výhru 6:5 a s jistotou je nasměroval do play off letního turnaje. Hradečtí navíc zůstali po včerejším 4. kole jediným neporaženým týmem Poháru Generali České pojišťovny.

Do čtvrtečního utkání naskočil po téměř půlroční pauze teprve dvacetiletý Michael Gaspar. Ve vyhroceném derby tak zažil ostrý start. „To tedy. Derby je vždycky víc než normální zápas a myslím, že se to potvrdilo. Na rozdíl od utkání v Pardubicích padlo hodně gólů. Herně to v úterý vypadalo trošku jinak. Ukázali jsme, že máme v týmu sílu. Dvakrát jsme prohrávali o dva góly a dokázali jsme to otočit. Byla to dobrá prověrka do sezóny,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web Michael Gaspar.

Už příští týden v úterý se hokejisté hradeckého Mountfieldu střetnou v ČPP Aréně s Olomoucí, ve čtvrtek pak zamíří do Brna. Obě utkání začínají shodně v 18. hodin.

Pardubické Dynamo hostí v úterý 18. 8. brněnskou Kometu a ve čtvrtek vyrazí na led Kohoutů do Olomouce.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky Hradec Králové, Mountfield HK, Pardubice, Dynamo, derby, hokej, HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové, Generali Česká pojišťovna, hokejista, čtvrtfinále, Michael Gaspar, HC Olomouc, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hradečtí Lvi ovládli těsně i druhý duel s Pardubicemi a jsou ve čtvrtfinále letního turnaje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.