Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Druhá vlna testů v nemocnici Trutnov odhalila jeden případ COVIDU-19

Druhá vlna testování téměř 330 zdravotníků a pacientů krajské nemocnice Trutnov na nákazu COVID-19 prokázala nákazu u jediného pacienta. Testy se týkaly také pacientů z ambulance trutnovské nemocnice.Třetí vlna testu je naplánovaná na polovinu srpna ve stejném rozsahu.

Koronavirus byl v trutnovské nemocnici zjištěn minulý týden u dvou zaměstnanců a dvou pacientů. Podle Cabicara se opakovanými testy potvrdilo, že nákaza v krajské nemocnici se dál nešíří.

"Pozitivita se kromě těch čtyř osob potvrdila ještě u jednoho pacienta, nejde o zdravotníka. Byl v kontaktu s pacientem, u kterého byl covid-19 prokázán v pátek 31. července. Tento nový pacient byl po dohodě s krajskou hygienickou stanicí a infekční klinikou propuštěn do domácího léčení jako bezpříznakový," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Druhá vlna testování na koronavirus v trutnovské nemocnici začala v úterý ráno, bylo otestováno 22 zaměstnanců a jeden pacient. U nikoho z nich se nákaza neprokázala. Další opětovné testy byly ve středu a týkaly se hlavně pacientů a personálu chirurgického oddělení nemocnice.

"Druhá vlna testování na chirurgii trutnovské nemocnice se týkala 38 pacientů a 72 zaměstnanců nemocnice, působících zejména na oddělení chirurgie. Krajská hygienická stanice nám zároveň začala posílat na odběry pacienty z ambulantních kontaktů, těch je 195," řekl Cabicar.

V Královéhradeckém kraji se v poslední době potvrdil výskyt covidu-19 v několika firmách a institucích, včetně krajského úřadu a krajského Domova důchodců v Černožicích na Královéhradecku. Šlo o jednotlivce, dosud nebylo zaznamenáno plošné šíření nákazy. V Domově důchodců nebyla nákaza prokázána u žádného z klientů.

"Královéhradecký kraj je i nadále jeden z nejméně infikovaných krajů v České republice. Komunitní šíření se v Královéhradeckém kraji dosud neprokázalo. Co se týká zdravotnických zařízení, tak v současnosti považuji situaci za klidnou," řekl Cabicar.

Královéhradecký kraj patří v ČR k méně zasaženým regionům. Za dobu pandemie bylo v kraji zjištěno 63,27 případu nákazy v přepočtu na 100.000 obyvatel. Lépe na tom je už jen Jihočeský kraj, kdy bylo 58,69 případu nákazy na 100.000 obyvatel, vyplynulo z dnes zveřejněných dat ministerstva zdravotnictví.

Autoři | Foto nemocnice Trtunov

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Trutnov, pacient, infekční onemocnění, COVID-19, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Královéhradecký kraj, Aleš Cabicar, Krajská hygienická stanice, Česko, TOP 09, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá vlna testů v nemocnici Trutnov odhalila jeden případ COVIDU-19  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.