Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalisté ze sousedních Pardubic jezdí na domácí zápasy do Prahy

Prvoligové Pardubice mají jasno v tom, kde budou hrát domácí utkání Fortuna ligy. Den před rozlosováním nové sezony oznámilo vedení klubu, že hodlá využít nabídky pražských Bohemians a domácí zápasy tak odehraje v Ďolíčku. Původně avizovaná varianta, kdy by domácí utkání pardubičtí hráli v Mladé Boleslavi, padla.

„Je to super zpráva pro nás i naše fanoušky a věřím, že se nám tam bude dařit,“ těší nová informace Martina Tomla. „Doufám, že ve Vršovicích ligovou sezónu úspěšně zvládneme,“ dodává.

Kabina si podle něho rozhodnutí chválí. Cesta pro pardubické do Prahy je o něco přijatelnější než do Mladé Boleslavi. „Jsem šťastný, že budeme jezdit do Ďolíčku. Cítil jsem velkou touhu fanoušků i všech lidí z klubu, směřovat zápasy do Prahy. Věřím, že se nám tam bude dařit,“ těší se na zápasy na trávníku, kde jeho klub nachází dočasné útočiště stoper Martin Šejvl.

V uplynulé sezoně hrály Pardubice druhou nejvyšší soutěž na stadionu Pod Vinicí, ten však nemá prvoligové parametry. Nesplňuje je ani Letní stadion, o jehož přestavbě se jedná. Zastupitelstvo by mělo na podzim potvrdit záměr města opravit jej. V té době už bude mít radnice dokončené výběrové řízení na stavební firmu, která rekonstrukci provede. Východočeši by za určitých okolností mohli hrát první ligu na cizím stadionu až čtyři roky.

Ani v Hradci Králové nemají kde hrát

Ani fotbalisté z Hradce Králové na tom nejsou s fotbalovým stánkem zrovna nejlépe. Město se snaží zrekonstruovat stadion v Malšovicích už několik desítek let. Před pár týdny konečně podepsalo smlouvu se správcem stavby. Ten na rekonstrukci dohlédne.   

„Aktuálně připravujeme studii, která bude splňovat městem zadané podmínky. Výsledkem by měl být plán multifunkčního fotbalového stadionu,“ řekl Hradecké Drbně Pavel Obermajer, projektový manažer společnosti Arcadis, ta bude správcovství zajišťovat. Nový stadion se tak bude ve finále od toho původně naplánovaného lišit.

Společnost chce připravit veškerou dokumentaci tak, aby bylo možné koncem srpna vyhlásit výběrové řízení na firmu, která stadion postaví. „Na jednání zastupitelstva 31. srpna chceme výběrové řízení vyhlásit,“ řekl primátor Alexandr Hrabálek (ODS).

Kdy bude stadion hotový nikdo nedokáže odhadnout. Záleží to také na jednotlivých firmách, které se budou o rekonstrukci ucházet. Stačí aby se jedna odvolala a časový harmonogram se zbortí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FK Pardubice

Štítky Sport, fotbal, první, Pardubice, stadion, Bohemians 1905, FK Pardubice, FK Mladá Boleslav, 1. česká fotbalová liga, rekonstrukce, výběrové řízení, FC Hradec Králové, fotbalista, ODS, Martin Šejvl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté ze sousedních Pardubic jezdí na domácí zápasy do Prahy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.