Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Cyklista nevybral odbočku a narazil do elektrického rozvaděče. V dechu měl přes 2,5 promile alkoholu

Náchodští policisté a záchranáři museli včera odpoledne na silnici III. třídy do katastru České Skalice, kde havaroval cyklista. Dvaapadesátiletý muž narazil při odbočování do rozvaděče a skončil v péči lékařů. Dechová zkouška ukázala 2,74 promile alkoholu.

Muž jel ve směru od zámku Ratibořice na Zlíč a odbočování se mu nepovedlo tak, jak si představoval. Jako magnet ho přitáhl zděný elektrický rozvaděč, do kterého narazil a následně upadl.  

Je až s podivem, že na kolo vůbec nasedl. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,74 promile alkoholu. K tomu, že před jízdou alkohol požil se muž doznal. S ohledem na svá zranění byl předán do péče lékařů.

Policisté proto apelují na cyklisty, že stejně jako řidič motorového vozidla ani cyklista nesmí požít alkoholický nápoj nebo užít návykovou látku před jízdou, během jízdy nebo v době, kdy mohl být pod jejich vlivem.

 „Cyklista pod vlivem alkoholu jednoznačně vykonává činnost, při níž by mohl ohrozit život či zdraví lidí nebo poškodit majetek. Tím se dopouští přestupku, nebo trestného činu. Za přestupek mu může být uložena pokuta až do výše 50 tisíc korun,“ říká policejní mluvčí Eliška Majerová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky cyklista, alkohol, opilost, policie, lékař, zranění, Česká Skalice, zámek Ratibořice, Zlíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista nevybral odbočku a narazil do elektrického rozvaděče. V dechu měl přes 2,5 promile alkoholu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.