Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Přístupová cesta z Růžové hory na Sněžku je stále otevřená. Dělníkům se daří pracovat za provozu

Přístupová cesta od Růžové hory ve směru na Sněžku je stále otevřená. S uzavřením se počítalo kvůli dělníkům, kteří opravují turistický chodník. Původně ji bylo v plánu uzavřít i kvůli technice a strojům. Teď to vypadá, že se rekonstrukce zvládne za plného provozu.

"Zatím jsme úsek mezi Růžovou horou a Traverzem uzavřít nemuseli. Předpokládáme, že by se to mohlo zvládnout bez uzávěrky. Je to tam ale po deštích hodně rozblácené, turisté se brodí bahnem," řekl za stavební firmu Pavel Klimeš. Aktuálně na této trase jezdí dva stavební stroje, ty navážejí nový materiál.

Není to však jediné místo, kde na turisty čeká omezení. Dělníci jsou v těchto dnech i na trase od Spáleného Mlýnu do Janovy Boudy a dál na Portášky. Tudy jezdí kamiony, které na stavbu naváží zhruba 160 tun nové hlíny. Zhruba stejné množství tudy na korbách nákladních aut putuje i dolů.

"Náklaďáky nebudou jezdit ve čtvrtek a o víkendu, navážet budeme ale v pátek, a ještě příští týden. Od Růžové hory ke Sněžce bude technika pracovat i o víkendu. Doporučujeme, aby se tomuto úseku turisté zcela vyhnuli, mohou použít lanovku," dodává.

Ohodnoť článek

Foto FB: KRNAP

Štítky Krkonoše, Sněžka, Růžová hora, omezení, turismus, oprava, stezka, kamion, uzavření, firma, rekonstrukce, Pavel Klimeš, Portášovy Boudy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přístupová cesta z Růžové hory na Sněžku je stále otevřená. Dělníkům se daří pracovat za provozu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.