Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

(NE)OBYČEJNÍ: Johny Rum má na zádech vytetované Velké náměstí. Byl to tvůj nejlepší nápad, řekla jeho rodina

Johny Rum je Hradečák jako každý jiný. Vyrůstal na Slezském Předměstí a sám se považuje za patriota krajské metropole. A právě proto si nechal před pár lety na svá záda vytetovat Velké náměstí. V řadě rodin by tento nápad narazil například u rodičů, v tomto případě to bylo přesně naopak. Podle rodiny to byl nejlepší nápad, který ho kdy napadl.

První otázka na Johny Ruma byla jasná. Jak tě napadlo nechat si na celé záda vytetovat Velké náměstí v Hradci Králové? Odpověď však byla kratší, než jsem předpokládal. „Neznám jinou dominantu Hradce Králové,“ řekl s úsměvem na tváři Johny Rum.

Katedrálu Svatého Ducha a Bílou věž na Velkém náměstí má Johny na zádech vytetované zhruba pět let. „Už jsem ho chtěl mít déle, ale čekal jsem až budou mít tatéři na něco takhle velkého dost času,“ řekl. Když byl domluvený termín, přišel s konkrétním nápadem a nechal tatérovi volnou ruku. „Velkou plochu a volnou ruku, to mají rádi,“ směje se.

Johny svoje tetování postupně dokončuje. Bílá věž a katedrála byl jenom začátek. Postupem času se kolem dominant začala objevovat tetování, která ho vystihují. Je tu například policejní auto, řídítka od jízdního kola, cigarety nebo lahev rumu. „Pod tím tam mám udělané lidi. Jak jezdí na kole, jak pijí pivo, jak venčí psy… Takový ten život v Hradci Králové,“ dodává. Tetování má v plánu dokončit a celý obraz protáhnout až na krk.

Johny Rum paradoxně bydlí v Pardubicích. „Na koupališti se to lidem líbí,“ říká.

První tetování jsem chtěl státní znak, odjel jsem s Bendrem na prd*li

První tetování si nechal Johny Rum udělat ve svých sedmnácti letech. „Původně jsem chtěl českého lva, co je na občance. Vrátil jsem se ale s Bendrem na zadku, tenkrát jsem sledoval Futuramu,“ říká. Postupně si nechával přidělávat další a další. Dnes už přesně nedokáže odpovědět, kolik jich má.

„Doma to mám v pohodě,“ směje se Johny a začíná vyprávět o své rodině. Prakticky všichni mají alespoň nějaké tetování. Jeho bratr a otec mají stejně jako on dominantu Hradce Králové. „Mají to pouze linkama, ale mají to také,“ říká.

Sám přiznává, že by to mohla být rodinná tradice. „Děda se do tetování přemluvit nenechá, ale bráchovi se narodil syn,“ říká.

Teď se nechává tetovat na cestách

Johny Rum má na svém těle stále několik míst, kam se mu nová tetování vejdou. Zatím však o další dominantě Hradce Králové neuvažuje. V tuto chvíli se nechává tetovat na svých cestách. „Je tam třeba Nový Zéland, Kréta, Srí Lanka, Istanbul, Tokio, nebo Filipíny,“ počítá svá tetování.

Jedno má dokonce i z Mallorky – plachetnici na víčku svého oka. „To mi udělala kamarádka, která žila na Mallorce,“ vzpomíná.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Johny Rum

Štítky neobyčejní, rozhovor, Hohny, Rum, Hradec Králové, tetování, Velké, náměstí, rarita, foto, video, rodina, Velké náměstí, Slezské Předměstí, Bílá věž (Hradec Králové), Mallorca, Nový Zéland, Filipíny, Český lev, Srí Lanka, Tokio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

(NE)OBYČEJNÍ: Johny Rum má na zádech vytetované Velké náměstí. Byl to tvůj nejlepší nápad, řekla jeho rodina  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.