Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO|VIDEO: Policie pátrá po trojici, která je podezřelá z krádeže šperků v klenotnictví v Hradci

Kriminálka vyšetřuje krádež několika kusů šperků za více jak 340 tisíc korun. Došlo k ní 19. 7. v jedné prodejně klenotnictví v Hradci Králové. Z krádeže jsou podezřelé dvě ženy, které mluvily anglicky. Z výlohy si vyžádaly na prohlédnutí hodinky, zlaté řetízky a náramky. Po jejich odchodu jich několik zmizelo, stejně jako ony. Ve vězení mohou strávit až pět let.

Některé věci z výlohy si nechaly zabalit a požádaly prodavačku o jejich uschování. Tvrdily, že si musí na zaplacení nejdříve směnit peníze, a z prodejny odešly. Prodavačka ale následně zjistila, že se ženám povedlo nepozorovaně při manipulaci se šperky odcizit devět zlatých náramků a čtyři zlaté řetízky.

„Z kamerových záznamů jsme zjistili, že je doprovázel muž, který na ně před prodejnou čekal. Jelikož se nám do současné doby nepodařilo zjistit jejich totožnost, obracíme se s žádostí o pomoc na veřejnost,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

               

Kdo někoho ze zmíněné trojice pozná, má volat na bezplatnou linku 158, případně se může dostavit na jakoukoliv policejní služebnu.

                               
„Za trestný čin krádež, kterou byla způsobena větší škoda, hrozí pachateli trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let,“ doplňuje mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, Hradec Králové, krádež, klenotnictví, šperky, šperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO|VIDEO: Policie pátrá po trojici, která je podezřelá z krádeže šperků v klenotnictví v Hradci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.