Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradec Králové: Okruh pro bruslaře v lesích chceme dokončit, není to však naší prioritou

Teplé počasí vylákalo za sportem stovky lidí. Městské lesy v Hradci Králové praskají ve švech. Denně se na zhruba desetikilometrový okruh vydají lidé na kolech, in-linech i maminky s kočárky. K dokonalosti mu však chybí 700 metrů asfaltu od Zděné boudy ke hřbitovu. Trasu chce radnice dokončit, není to však její prioritou.

Pokud chtějí bruslaři dokončit kompletně celý okruh o délce 10,5 kilometrů, musí počítat s nepříjemností. Trasa od Zděné boudy ke Hřbitovu vede po rozpraskané silnici plné výmolů. Navíc se tu musí sportovci vyhýbat autům a autobusům MHD.

Pro začínající bruslaře a děti je tento úsek prakticky nesjízdný a hlavně nebezpečný. Radnice proto plánuje trasu dokončit a spojit oba konce asfaltové cyklostezky novou. „S touto investiční akcí města se počítá, je vydané stavební povolení a je také zpracován rozpočet,“ řekla Hradecké Drbně mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Radnice tak s opravou v budoucnu plánuje, s výběrovým řízením na zhotovitele však zatím nepočítá. Podle mluvčí je ve městě několik důležitějších akcí – například rekonstrukce prostoru před ČPP Arénou u Jiráskových sadů. O kompletním dokončení okruhu už mluvilo minulé vedení města, jestli se to podaří zrealizovat tomuto nikdo nepotvrdil.

Podle informací Hradecké Drbny by nemělo jít o rekonstrukci stávající silnice, ale vybudování nové cyklostezky podél ní. Ta má oddělit cyklisty a sportovce na in-line bruslích od projíždějících aut a autobusů MHD.

Okruh v Hradci je v Česku unikátem

Okruh, který vede lesem a měří 10,5 kilometrů je v České republice raritou. Kromě nedokončeného úseku na sportovce nečeká žádné překvapení ani strmé stoupání nebo klesání. Po cestě je několik míst kde si odpočinou a řada občerstvení. Ty fungují v závislosti na počasí.

Nejlepší je na kolečkové brusle vyrazit v pátek odpoledne. Vždy kolem oběda Technické služby Hradec Králové trať uklízí a čistí. Během týdne už se mohou běžcům a bruslařům dostat pod nohy malé větve nebo listí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky stezka, sport, in-line, brusle, Hradec Králové, Hradečnice, lesy, okruh, oprava, rekonstrukce, dokončení, les, Česko, TECHNICKÉ SLUŽBY HRADEC KRÁLOVÉ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové: Okruh pro bruslaře v lesích chceme dokončit, není to však naší prioritou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.