Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fakultní nemocnice přestěhovala odběrové místo. Testování bude opět probíhat z auta

Fakultní nemocnice Hradec Králové se rozhodla opět přestěhovat odběrné místo na COVID-19. Tentokrát stojí u budovy centrální spisovny. K centru, které bude znovu fungovat jako drive-in bude možný příjezd Třebešskou ulicí kolem areálu Univerzity obrany Fakulty vojenského zdravotnictví. Přístup bude vyznačen i od hlavního vjezdu areálu a od pěší vrátnice.

Od čtvrtka bude centrum v provozu v pracovních dnech od 8:00 do 11:00 hodin.

„Umístění centra u centrální spisovny jsme připravovali v minulých měsících tak, aby bylo schopné v případě potřeby zajistit i významné navýšení počtu testovaných, nebylo v kolizi s provozem ostatních částí nemocnice a nezabíralo parkovací stání, kterých je v nemocnici i jejím nejbližším okolí akutní nedostatek,“ uvedl ředitel nemocnice Vladimír Palička.

I na novém odběrné místě se budou moct nechat otestovat samoplátci. Bude však třeba doporučení lékařem, například v souvislosti s vycestováním do zahraničí. Cena těchto testů zůstává stejná a činí 1.756 korun, částku lze na místě zaplatit platební kartou. Před příjezdem je však třeba nechat se objednat.

Od 18. března fungovalo odbětové místo hned vedle hlavního vjezdu do areálu nemocnice. 5. května bylo přestěhováno před budovu Kliniky infekční onemocnění. Zpočátku pracovníci centra prováděli zhruba 150 odběrů denně, nyní se počty odběrů pohybují v řádu desítek denně.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky COVID-19, koronavirus, Fakultní, nemocnice, Hradec Králové, odběrové, místo, přestěhování, provoz, samoplátce, test, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice přestěhovala odběrové místo. Testování bude opět probíhat z auta  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.