Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FC Hradec Králové má dvě nové tváře. Do A týmu nastupují Filip Novotný a Jan Záviška

Včera poprvé se do tréninku FC Hradec Králové přidali i Filip Novotný a Jan Záviška. Stávají se tak novou posilou fotbalového klubu. Filip přestoupil z Jihlavy, Honza přišel na hostování z Bohemians 1905. Oběma je čtyřiadvacet a připojují se k A týmu FC Hradec Králové.

Filip Novotný pod lízátky podepsal smlouvu na tři roky. Odchovanec FK Litoměřicko strávil uplynulou sezonu v Jihlavě, kde odehrál ve Fortuna: národní lize 23 zápasů. Právě v Jihlavě v sezonách předtím přičichl i k nejvyšší soutěži, v ní zasáhl v roce 2017 do jedenácti utkání. Působil i v Ústí nad Labem.

Na půlroční hostování přichází Jan Záviška. Pravonohý křídelník, který může alternovat i v útoku, patří Bohemians Praha 1905, kde v posledních sezonách odehrál 45 prvoligových zápasů. Za sebou má i například nejvyšší soutěž na Vysočině, zde nastoupil do 12 zápasů. Letos na jaře hostoval ve Vlašimi, tam stihl ve Fortuna: národní lize 14 zápasů a tři góly.

„Oba kluky jsme sledovali delší dobu. Jsou v ideálním věku, mají zkušenosti z první i druhé ligy. Jako levák a pravák nám přinesou na křídlech přímočarost a rychlost,“ popisuje nové hráče Votroků sportovní ředitel Jiří Sabou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Hradec Králové | Zdroj FC Hradec Králové

Štítky Hradec Králové, FC, fotbal, sport, posila Filip Novotný, Jan Záviška, a-tým, novinky, FC Hradec Králové, Filip Novotný, FC Vysočina Jihlava, Bohemians 1905, 2. česká fotbalová liga, FK Litoměřicko, FK Ústí nad Labem, Jiří Sabou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FC Hradec Králové má dvě nové tváře. Do A týmu nastupují Filip Novotný a Jan Záviška  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.