Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Poškozený jasan v Trutnově už řeší policie. Ten někdo poničil chemikálií

Hradecká Drbna před pár dny psala o poškozeném jasnu v Trutnově, na který někdo záměrně naléval chemikálie. Způsobil tak škodu za zhruba 220 tisíc korun. Radnice proto podala trestní oznámení na neznámého pachatele, případem se nyní začala zabývat policie.

„Případ nyní šetří pro podezření ze spáchání prozatím blíže neurčeného trestného činu proti životnímu prostředí. Z obdrženého oznámení spolu se znaleckými posudky v této chvíli vyplývá, že neznámý pachatel měl přibližně v průběhu uplynulých dvou let strom závažně a nevratně chemicky poškodit,“ řekl mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Policisté v tuhle chvíli sbírá všechny potřebné důkazy a zjišťuje, kdo mohl strom záměrně zničit. Jaký trest pachatelovi hrozí zatím nezveřejnila.

Ze dvou třetin odumřela koruna, má nažloutlé až bělostné listy a jeho vitální funkce jsou těžce narušeny. Znalec potvrdil, že jej někdo záměrně chemicky ničí arboricidem či herbicidem a stav stromu je nezvratný.

„O zeleň v Trutnově pečujeme jako řádný hospodář a rozhodně si nenecháme líbit, když se někdo uchýlí k tak zavrženíhodnému chování. Podaří-li se pachatele dopadnout, doufáme, že trest bude dostatečnou výstrahou pro podobně smýšlející osoby,“ řekl starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS).

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky strom, oznámení, trest, policie, město Trutnov, Staré Město, jasan, příroda, chemikálie, škoda, Trutnov, Ivan Adamec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silva Lunae

Z logiky případu (ničen opakovaně atd.) nebude třeba hledat pachatele daleko od stromu. Stačí prostá otázka: Qui bono?

Pondělí, 27. července 2020, 08:28Odpovědět

Poškozený jasan v Trutnově už řeší policie. Ten někdo poničil chemikálií  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.