Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Dobrovolní hasiči v Hradci Králové dostanou nová auta

Magistrát Hradce Králové pořídí dva nové hasičské automobily pro jednotky sboru dobrovolných hasičů v Březhradě a Malšovicích. Tento týden rada města schválila výběrové řízení na dodavatele. Ten nesmí s celkovou částkou přesáhnout 1,65 milionů korun bez DPH. Nové vozy by mohli hasiči používat od začátku příštího roku.

„Například začátkem června byly povolány čtyři jednotky do oblastí postižených povodněmi na Olomoucku a Chrudimsku. Při jejich nasazení je třeba zajistit udržitelnost vozového parku a hasičského vybavení, proto budou dvěma jednotkám, do Březhradu a Malšovic, pořízeny dvě dodávky s nástavbou, které jsou určené k rychlým zásahům a přepravě osob,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Pro dobrovolné hasiče město také opravuje hasičskou zbrojnici v Plotištích. Ke stávající budově se přistavěla nová část, ta nabízí šatny se sociálním zařízení. „Mimo jiné jsme také nechali rozšířit prostory o zasedací místnost, kterou by nově mohla využívat komise místní samosprávy,“ pokračuje primátor. Zrekonstruovaná budova za více jak 6,4 milionu korun bez DPH by měla být k dispozici během srpna.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje | Zdroj MMHK

Štítky hasiči, dobrovolní, Hradec Králové, magistrát, auto, automobil, pomoc, novinka, zbrojnice, Malšovice, Březhrad, sbor dobrovolných hasičů, Magistrát města Hradec Králové, Alexandr Hrabálek, ODS, Olomoucký kraj, okres Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči v Hradci Králové dostanou nová auta  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.