Počasí dnes21 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Vodárny Jičín loni znásobily investice. Letos zahájily dvě stavby na zásobování vodou, pomohou čelit suchu

Vodohospodářská a obchodní společnost Jičín (VOS) zdvojnásobila v loňském roce výdaje na investice a rekonstrukce vodárenských sítí na rekordních 147 milionů korun z předloňských 70 milionů korun. Mezi hlavní stavby patřila rekonstrukce úpraven vody v Hořicích - Libonicích a v Lázních Bělohrad.

Zisk společnosti v roce 2019 vzrostl na 4,3 milionu korun z 3,8 milionu korun. Tržby tak společnost zvýšila o procento na 203 milionů korun.

„Dobrého hospodaření společnost dosáhla zejména díky udržení solidního vývoje prodeje pitné vody ve výši 2,7 milionu metrů krychlových. Dalšími významnými vlivy na pozitivním hospodaření bylo racionální řízení nákladů a prodej nepotřebných nemovitostí," uvedl předseda představenstva vodáren a starosta Jičína Jan Malý (ANO).

V tomto roce vodárny zahájily dvě stavby na posílení zásobování vodou obcí v oblasti Hořic a u Sobotky a Kopidlna za celkem 130,8 milionu korun včetně DPH. Rozšíření vodovodní sítě pomůže v obou lokalitách čelit suchu. Stavbaři při nich položí přibližně 14 kilometrů potrubí a postaví nový vodojem. Více než polovina investic by měla jít z dotace od Státního fondu životního prostředí. Stavby budou hotové do září 2022.

Na Jičínsku je zásobeno vodou touto společností, která má asi 120 zaměstnanců, přes 61.000 lidí. Jejími akcionáři jsou města a obce v čele s Jičínem, Hořicemi a Novou Pakou.

Ohodnoť článek

Foto nase-voda.cz

Štítky vodárny, Jičín, investice, rekord, voda, sucho, Hořice, Lázně Bělohrad, Jan Malý, Státní fond životního prostředí, Sobotka, Kopidlno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodárny Jičín loni znásobily investice. Letos zahájily dvě stavby na zásobování vodou, pomohou čelit suchu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.