Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Hradec Králové obnoví prostor před zimním stadionem. Zároveň zde dostaví chybějící cyklostezky

Místo před zimním stadionem v Hradci Králové chce radnice kompletně předělat. Místo by se mělo změnit tak, aby vypadalo celistvě a bylo bezpečnější například pro cyklisty. Dostaví tak chybějící trasy. Rada města dnes schválila zhotovitele, ten si za práce řekne 15 milionů korun.

„Cílem těchto úprav je především dát řád tomuto prostoru, kde se kříží cyklostezky podél ulice Československé armády, od Hučáku, lávky přes Orlici a je tady navíc vstup do oblíbených Jiráskových sadů. Věříme, že se změnou dojde ke zvýšení bezpečnosti a zkvalitnění prostředí,“ říká náměstek Jiří Bláha (ODS). Město chce zároveň dostavět i chybějící části cyklostezky podél Jiráskových sadů k vodní elektrárně Hučák. Nové budou i stojany pro jízdní kola, ty budou moct využívat i hokejoví fanoušci.

Stavební práce by mohly být zahájeny ještě do konce letošních prázdnin, hotovo má být do konce června příštího roku. Radnice za rekonstrukci prostoru zaplatí 15 milionu korun, část chce pokrýt z dotace IROP v rámci ITI hradecko-pardubické aglomerace.

„O tu můžeme požádat pouze u části nákladů, které jsou uznatelné z pohledu příslušné dotační výzvy, což je zhruba 4,5 milionu korun. Zbytek nákladů bude doplácet město,“ vysvětluje náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO 2011).

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj MMHK

Štítky cyklista, Hradec Králové, centrum, rekonstrukce, oprava, zimní, stadion, Jiráskovy sady, Hučák, zhotovitel, cyklostezka, Československá armáda, Jiří Bláha, ODS, Monika Štayrová, ANO 2011, Jez Hučák, zimní stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové obnoví prostor před zimním stadionem. Zároveň zde dostaví chybějící cyklostezky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.