Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jágr potvrdil, že ve Špindlerově Mlýně pod sjezdovkou postaví kluziště. Na něm se odehrají prvoligové i extraligové zápasy

Už delší dobu se spekulovalo o tom, že postaví Jarda Jágr ve Špindlerově Mlýně přímo pod sjezdovkou Svatý Petr provizorní zimní kluziště. Na něm chtěl odehrát prvoligový zápas svého Kladna s Vrchlabím. Zároveň se tu má odehrát i jeden extraligový souboj, konkrétně mezi Hradcem Králové a Spartou. Vše to dnes Jarda Jágr potvrdil.

Kladno s Vrchlabím na led pod sjezdovkou nastoupí 11. prosince. O den později se pod širým nebem odehraje zápas mezi extraligovým Mountfieldem z Hradce Králové a pražskou Spartou. Informaci dnes potvrdili zástupci organizátorů na tiskové konferenci.

„Hrál jsem na největších stadionech světa, ale na takovém ledě ještě ne,“ smál se před pár dny Jarda Jágr. Tenkrát k projektu nechtěl sdělil další informace a fanoušky spíše napínal. Jágr se těší na čtvrtý duel pod širým nebem v historii. V roce 2009 hrál v Utkání hvězd KHL na Rudém náměstí v Moskvě, o tři roky později nastoupil ve Winter Classic v NHL za Philadelphii proti Rangers a v roce 2014 za New Jersey opět proti Rangers.

Sám Jágr přiznal, že to pro něj může být rozlučkový zápas. "Jsou prakticky dvě možnosti. Buď budu pokračovat v hokeji, nebo to budu brát jako rozlučkový zápas. Ale budu trénovat... A věřit, že v prosinci budu opět ve formě, zůstanu zdravý a tu sezónu odehraju," řekl Jaromír Jágr.

Na speciálně postaveném hokejovém hřišti se pochopitelně nebudou hrát jen dva zápasy. Po duelu mezi Kladnem a Vrchlabím se mohou fanoušci těšit na duel českých a slovenských legend. „Mohu prozradit pár jmen z naší sestavy, konkrétně Ručinský, Nedvěd, Židlický, Straka, Eliáš,“ uvedl Jágr. „Nepochybujeme o tom, že to bude výjimečná akce, nemůžeme se dočkat zápasu proti Jaromíru Jágrovi. Hrát se bude naplno,“ komentoval za slovenskou stranu Ľubomír Višňovský. Po extraligovém utkání pak bude Špindlerův Mlýn hostit Winter Classic zápasy juniorů.

Rozpočet na celou akci se pohybuje kolem 33 milionů korun, je však stále pohyblivý. Do prodeje půjde celkem 7,5 tisíce vstupenek. Kvůli koronavirovým opatřením jsou zatím omezené venkovní akce nad pět tisíc lidí. Je tak možné, že se kapacita bude ještě upravovat. 

Prodej vstupenek na mimořádný hokejový víkend ve Špindlerově Mlýně začne už za necelý týden – v pondělí 27. července v 10.00 hod prostřednictvím oficiálního webu

Ohodnoť článek

Foto FB: HC Sparta Praha

Štítky hokej, Špindl, Krkonoše, sjezdovka, kluziště, první liga, extraliga, sport, Jaromír Jágr, Kladno, Vrchlabí, Hradec Králové, Sparta, Špindlerův Mlýn, Rytíři Kladno, Mountfield Hradec Králové, HC Stadion Vrchlabí, HC Sparta Praha, Svatý Petr, New York Range

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jágr potvrdil, že ve Špindlerově Mlýně pod sjezdovkou postaví kluziště. Na něm se odehrají prvoligové i extraligové zápasy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.