Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Hradec Králové plánuje opravu čtyř vytížených ulic. Termín se sešel s opravou Gočárova okruhu

Hradec Králové chce během prázdnin opravit čtyři vytížené ulice. Konkrétně jde o ulice Nezvalova, Pražská, Divišova a Jana Masaryka. Na všech se vymění asfaltový povrch. Práce v některých z ulic omezí spoje MHD, jejich zastávky budou přesunuté na náhradní místa. Ve stejný čas bude ŘSD opravovat část Gočárova okruhu.

Oprava všech ulic vyjde městskou kasu na přibližně 5,1 milionu korun bez DPH.

„Opravy asfaltového povrchu začaly minulý týden v Nezvalově ulici, město vyjdou na zhruba 1,9 milionu korun,“ řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová. Její dokončení je v plánu začátkem srpna. V tomto případě se práce veřejné dopravy nikterak zvlášť nedotknou. Výjimkou bude víkend 1. a 2. srpna, kdy bude MHD odkloněna a zastávky Stará nemocnice budou přesunuty do ulice Orlické nábřeží.

Od příštího týdne se začne pracovat v ulici Jana Masaryka. „Stejně jako v Nezvalově ulici se bude dělat úprava asfaltového povrchu, ulice tak bude částečně uzavřena a provoz budou řídit semafory. Vozidla MHD zde budou projíždět bez omezení,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová (ANO 2011). Za práce na tomto úseku město zaplatí zhruba 710 tisíc korun.

V několika následujících dnech se začne opravovat i Pražská třída, půjde o největší prázdninovou rekonstrukci. Až do konce léta tu bude provoz sveden pouze do jednoho jízdního pruhu. V tomto případě se rekonstrukce MHD dotkne. Některé zastávky budou přesunuty na náhradní místa. Přesné informace o změnách magistrát zveřejní až před samotnou rekonstrukcí. V tomto případě vyjdou práce na 1,4 milionu korun.

V pondělí 27. července se ke všem opravám přidá i rekonstrukce v Divišově ulici, potrvá do 2. srpna. „Během obou srpnových dnů bude ve směru na terminál HD zastávka Muzeum přesunuta na Tyršův most,“ doplňuje Pourová. V tomto případě město zaplatí 1,1 milionu korun.

ŘSD bude opravovat Gočárův okruh

Od 25. července do 23. srpna čeká na řidiče ještě jedna velká rekonstrukce, Ředitelství silnic a dálnic bude opravovat část Gočárova okruhu. Konkrétně jde o úsek silnice I/31 od křižovatky Akademika Bedrny po křižovatku Pilnáčkova po Okružní. I v tomto případě je třeba počítat s tím, že bude doprava místě prací značně omezena.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky doprava, Hradec Králové, MHD, oprava, rekonstrukce, uzavírka, ŘSD, ulice, Gočárův, okruh, komplikace, městská hromadná doprava, Ředitelství silnic a dálnic, Jan Masaryk, Věra Klásková, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové plánuje opravu čtyř vytížených ulic. Termín se sešel s opravou Gočárova okruhu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.