Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Hradec opraví zábradlí na malšovickém nadjezdu, skrze které proletěl opilý řidič

Město Hradec Králové musí chtě nechtě vydat peníze na nečekanou rekonstrukci nadjezdu v Malšovicích. Z něj se tu před více jak týdnem, zřítil s osobním autem řidič pod vlivem alkoholu a zábradlí na nadjezdu poškodil. Technické služby zábradlí zabezpečily a v příštích týdnech ho také opraví.

„Na posledním zastupitelstvu města jsme schválili dohodu mezi městem a krajem, v rámci níž se přihlásíme k vlastnictví nadjezdu a následně jej převedeme kraji. Dohoda zatím nebyla podepsána, plánujeme tak učinit během července. V tuto chvíli je tedy nadjezd de facto stále bez vlastníka,“ říká náměstkyně primátora pro správu městského majetku Věra Pourová.

Situace ohledně vlastnictví malšovického nadjezdu, se řešila dlouhou dobu. Nakonec je ji vyřešit podařilo. Teď ji zkomplikovala nehoda opilého řidiče, který nezvládl jízdu a zřítil se s autem z nadjezdu.

Poničené zábradlí se musí co nejdříve opravit. „Chceme, aby vše bylo dáno do pořádku co nejdříve, proto jsme se rozhodli tuto opravu zajistit a zaplatit. Technické služby projednávají s firmou a orgány státní správy další postup. Bude nutné provést částečnou uzavírku, jak pravděpodobně na nadjezdu, tak také pod ním, aby byla zajištěna bezpečnost projíždějících vozidel. Dále bude třeba řešit výrobu zábradelních dílů, samotná instalace je pak otázkou několika dní,“ doplňuje náměstkyně Pourová.

Nadjezd chtějí Technické služby opravit do konce letních prázdnin, kdy není tak silný provoz.

Město si bude nárokovat náklady na opravu a orgán, který o škodě bude rozhodovat určí, jakým způsobem bude tato škoda nahrazena.

Řidič svým činem nikoho jiného nezranil

Po pádu z nadjezdu skončil řidič s autem na střeše. Měl zaklíněnou ruku a ven mu museli mu pomoci až přivolaní hasiči. Poté si ho převzali do péče záchranáři. Nikomu jinému se v danou chvíli nic nestalo. Jako zázrakem pod nadjezdem neprojíždělo žádné auto.

„Přivolaní policisté naměřili řidiči 2,44 promile alkoholu v dechu. Dále zjistili, že vozidlo není pojištěno,“ řekla krátce po nehodě policejní mluvčí Eliška Majerová. Řidič podle policie spáchal trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Za mřížemi může strávit až na tři roky a pět let nebude moci usednout za volant.   

Ohodnoť článek

Foto

Štítky nehoda, zábradlí, opilý řidič, malšovický nadjezd, Hradec Králové, oprava, Technické služby, Malšovice, Věra Klásková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hradec opraví zábradlí na malšovickém nadjezdu, skrze které proletěl opilý řidič  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.