Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Rychnovsku honili policisté řidiče, zapojit museli i policejního psovoda

Jako by se poslední dobou v Královéhradeckém kraji roztrhl pytel s řidiči, kteří řídí pod vlivem drog nebo alkoholu. Jednoho šoféra, který odmítl jakýkoliv test, museli honit ve středu policisté na Rychnovsku. Do akce byl zapojen i psovod. Nakonec se ho podařilo dopadnout. Zjistilo se, že nemá ani řidičák.

Řidič si zřejmě myslel, že v časných ranních hodinách na silnici nikoho nepotká. To se ale mýlil. Zrovna hlídkovali policisté z obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou a chtěli ho zastavit. Výzvy ale neuposlechl a namísto toho šlápl na plyn. Ve dvě ráno tak začala honička.

Šofér se nakonec vydal na lesní cestu a v tu chvíli už musel být zapojen i přivolaný policejní psovod, který muže pronásledoval. Za necelou hodinu se podařilo auto i s celou osádkou dopadnout. 

„Řidič se odmítl podrobit testu na zjištění přítomnosti alkoholu a jiných návykových látek. Navíc policisté zjistili, že nevlastní platné řidičské oprávnění. Přestupky policisté předali příslušnému správnímu orgán,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná.

Muži hrozí za řízení bez platného řidičáku, neuposlechnutí výzvy a nepodrobení se testu na alkohol a další návykové látky pokuta až do výše 50 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Štítky policie, řidič, honička, Rychnovsko, psovod, ujíždění, nezastavení, okres Rychnov nad Kněžnou, alkohol, drogy, Královéhradecký kraj, Rychnov nad Kněžnou, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Rychnovsku honili policisté řidiče, zapojit museli i policejního psovoda  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.