Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sezona v Krkonoších je zatím slabá. Hoteliéři věří ve zlepšení

Dosavadní sezona v největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn je kvůli koronavirové epidemii z pohledu hoteliérů slabá a její rozjezd je velmi pomalý. Přes uvolnění epidemiologických restrikcí jsou hotely v průměru obsazené nejvýše z poloviny. Zájem rekreantů je hlavně o víkendové pobyty, o týdenní turnusy je nyní zájem malý. Obsazenost by se měla zvednout od poloviny července.

"Obsazenost od půlky července je pozitivnější. Mohla by se pohybovat od 50 do 70 procent, budou najíždět německé a nizozemské prázdniny. Je zde ale velký rozptyl mezi jednotlivými zařízeními. Někde mají rezervace na 80 procent kapacity, někde jsou na 30 procentech," řekl majitel ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martin Jandura.

Již nyní je ale podle něj jasné, že s minulými letními sezonami, kdy víkendy byly zcela plné a celková obsazenost byla mezi 70 až 80 procenty, nebude letošní léto srovnatelné.

Hoteliéři věří, že do Krkonoš v létě na prázdniny opět přijedou Poláci, Němci a Nizozemci. "Už pobyty začínají pomalu poptávat, už jsou zde vidět německé autobusy," řekl Jandura.

Lidé podle něj letos s objednáním pobytů vyčkávají a volí rezervace na poslední chvíli, ačkoliv s žádnými slevami typu last minute počítat nemohou. "Možná trochu překvapivě lidé nyní často objednávají dražší hotely vyšších kategorií, které nabízejí plný servis včetně bazénů, masáží a dalších služeb," řekl. Ceny pro letošní sezonu hoteliéři podle Jandury neměnili, ač mají zvýšené náklady s hygienickými opařeními. Některé restaurace v centru střediska ceny snížily.

Horští hoteliéři jsou podle Jandury zklamaní, že vláda v rámci podpory ubytovacích služeb zatím myslela jen na lázně, jejichž klienti mohou dostat od státu voucher na slevu 4 tisíce korun na pobyt. Prodej ubytovacích služeb byl kvůli koronaviru zakázán od 15. března. Hotely, penziony a další ubytovací zařízení se mohly znovu otevřít 25. května.

Autoři | Foto labskabouda.cz

Štítky ČR, rekreace, hotely, koronavirus, Královéhradecký, Krkonoše, Špindlerův Mlýn, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezona v Krkonoších je zatím slabá. Hoteliéři věří ve zlepšení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.