Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Trutnovská nemocnice se dočká rekonstrukce. Opravovat se budou dvě patra

Královéhradecký kraj odsouhlasil vypsání veřejné zakázky na rekonstrukci dvou pater pavilonu A trutnovské nemocnice. Novinek se tak dočká plicní, kožní, oční a ORL oddělení. Práce vyjdou na 16,5 milionu korun a kompletně celá částka se pokryje z krajské kasy.

„Úprava stávajících prostor nemocnice přinese našim zdravotníkům a pacientům moderní prostředí odpovídající současným nárokům. Díky přestěhování čtyř oddělení se pak v areálu trutnovské nemocnice bude moci rozběhnout druhá etapa výstavby konsolidovaných laboratoří a transfúzního oddělení,“ vysvětluje náměstek Aleš Cabicar (TOP 09).

Kožní a plicní oddělení čeká demolice. A právě proto je třeba vybudovat úplně nové zázemí. To se podaří částečnou rekonstrukcí pavilonu A2. V prvním patře vznikne plicní a kožní oddělení, ve třetím patře pak oční a ORL oddělení.

Vedení Královéhradeckého kraje tak připravuje vypsání veřejné zakázky na stavební práce. Její maximální cena nesmí přesáhnout 16,5 milionu korun. „Naším záměrem je zahájit stavební práce již letos v září, které potrvají přibližně pět měsíců,“ říká Václav Řehoř (ODS), radní kraje.

Konkrétně jde o rekonstrukci prvního a třetího patra pavilonu A. Nové budou podlahy, stěny, podhledy.

Oblastní nemocnice Trutnov poskytuje akutní lůžkovou péči v oborech vnitřního lékařství, pediatrie, neurologie, chirurgie, ortopedie, gynekologie, onkologie s radioterapií a rehabilitace. Intenzivní péči zajišťuje oddělení ARO a jednotky intenzivní péče na oddělení interním, chirurgickém a neurologickém. K dispozici je pro pacienty 300 lůžek akutní péče.  

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj Královéhradecký kraj

Štítky nemocnice, Trutnov, rekonstrukce, práce, pavilon, A, plicní, ORL, oční, oddělení, zakázka, vypsání, soutěž, Královéhradecký kraj, Aleš Cabicar, TOP 09, Václav Řehoř, ODS, Oblastní nemocnice Trutnov a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovská nemocnice se dočká rekonstrukce. Opravovat se budou dvě patra  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.