Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Jičínsku naletěl muž údajné příslušnici americké armády. Vymámila z něj 400 tisíc

Vidina rychle vydělaných peněz se rozhodně nevyplatila devětapadesátiletému muži z Jičínska. Nechal se napálit od ženy vydávající se za příslušnici americké armády. Za pomoc při přepravě velkého balíku peněz, mu nabízela provizi. Nakonec přišel o své peníze, celkem o 400 tisíc korun.

Inzerát od údajné vojačky zaznamenal muž na jednom z veřejně dostupných internetových serverů před dvěma lety. Informovala ho o tom, že se díky vojenským operacím v Talibanu dostala k většímu obnosu peněz.

Peníze měla v úmyslu převést do Česka. Za peněžitou výpomoc při jejich přepravě měla nabízet následnou finanční provizi. To muže zlákalo a vidinou toho, že by mohl lehce přijít k penězům, na podezřelou nabídku kývl.

Tím to ale neskončilo. Následovaly vyžádané podezřelé platby. Mělo jít o poplatky za proclení, přepravní náklady i uvolnění zadržené zásilky. Podvedený muž nakonec ze svého účtu zaplatil neuvěřitelných 400 tisíc korun.

„Podvodník případně podvodníci se tak měli svým jednáním dopustit trestného činu podvodu, za který mohou v případě dopadení a prokázání viny skončit na pět let za mřížemi,“ říká policejní mluvčí Aleš Brendl.

Policisté proto upozorňují:

Podobná komunikace, ve které se podvodníci vydávají za námořníky, vojáky nebo vojenské lékaře na zahraničních misích, není v poslední době vůbec ojedinělá. Na podvody už bohužel doplatilo velké množství důvěřivých a oklamaných lidí. Ti žadatelům posílají peníze na vymyšlená pojištění, na zakoupení letenek a jiné. Někdy přijdou i o statisíce, než samotný podvod prohlédnou.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, příslušnice americké armády, Jičínsko, peníze, podvod, okres Jičín, Armáda Spojených států amerických, Tálibán, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jičínsku naletěl muž údajné příslušnici americké armády. Vymámila z něj 400 tisíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.