Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lidé se na koupaliště v kraji nehrnou. Nepřeje situace ani počasí

Dosavadní návštěvnost koupališť v letošní sezoně v Královéhradeckém kraji je velmi slabá. V minulých týdnech ji srazily časté deště a chladné počasí. Kvalita vody v přírodních koupalištích v Královéhradeckém kraji je podle dosavadních rozborů provedených hygieniky v pořádku.

Koupaliště Flošna v Hradci Králové má za sebou více než jeden měsíc provozu. "Návštěvnost není vůbec dobrá. Přesáhli jsme 10.000 návštěvníků, což je hluboký podprůměr," řekl dnes vedoucí koupaliště Jan Konvalinka. V jiných letech touto dobou na Flošnu zavítalo kolem 25.000 lidí. "Nejlepší zatím bylo úterý, kdy přišlo přes 2000 lidí," řekl Konvalinka.

Hygienici v minulých dnech zkontrolovali kvalitu vody v přírodních koupalištích Vejsplachy ve Vrchlabí, Dolce v Trutnově, na Stříbrném rybníku v Hradci Králové a v nádrži v Pecce na Jičínsku. Voda v nich je v pořádku, pouze na Stříbrném rybníku musejí lidé počítat se sníženou průhledností vody. "Také na umělých koupalištích, která již zahájila provoz, je voda ke koupání vyhovující," uvedli hygienici.

Upozornili na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí.

V úterý zahájilo sezonu po rozsáhlé rekonstrukci koupaliště v jednatřicetitisícovém Trutnově. Rekonstrukce bazénů a celého areálu trvala téměř rok a přišla na 74,5 milionu korun. Loni v létě bylo koupaliště kvůli opravě mimo provoz. Minulý týden otevřelo město Opočno na Rychnovsku opravené koupaliště Broumar. Investice činila přes 30 milionů korun.

Autoři | Foto Koupaliště Flošna

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, AUDIO, FOTO, Královéhradecký kraj, Jan Konvalinka, Hradec Králové, Trutnov, Vrchlabí, Dolce, okres Jičín, Pecka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé se na koupaliště v kraji nehrnou. Nepřeje situace ani počasí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.