Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji zemřelo během června šest lidí. Nejtragičtější nehoda se stala na Jičínsku

Mohlo by se zdát, že v Královéhradeckém kraji přibývá smrtelných dopravních nehod. Pravdou je však, že statisticky je počet nehod stejný jako minulá rok. Během června roku 2020 zemřelo na silnicích v kraji šest lidí.

Celkem se během června v Královéhradeckém kraji stalo 444 dopravních nehod. V porovnání s předchozím rokem je číslo velice podobné, letos jich bylo o pět víc. Při těchto nehodách se 15 lidí zranilo těžce, 108 lehce.

„Nejtragičtější nehoda se stala 24. června, kdy při srážce osobního auta s dodávkou u Libuně na Jičínsku zemřeli muž a žena z osobního vozu,“ napsala policie ve své zprávě. Dva zraněné z dodávky museli záchranáři přepravit vrtulníkem do nemocnice v Hradci Králové a Liberci.

Jen o den dříve zemřela při dopravní nehodě v Dolní Branné u Vrchlabí chodkyně. Na ní zatím z nezjištěných důvodů nacouvala řidička osobního auta. Po převozu do nemocnice zemřela. „Řidička je podezřelá z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Zákon v takovém případě pamatuje trestem odnětí svobody na délku jeden rok a šest let,“ řekl mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Nejčastěji se bouralo kvůli nesprávnému způsobu jízdy, druhou nejčastější příčinou byla rychlost.

Poslední tragická nehoda se stala v Královéhradeckém kraji včera dopoledne, tu však policie do statistik za červen nezapočítala. Při srážce osobního auta a dodávky zemřel na Hradecku řidič. Nehoda se stala na silnici mezi Stěžery a Dolním Přímem. "Dodávka zřejmě přejela z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím osobním autem," uvedla mluvčí policie Eva Prachařová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky nehoda, statistika, kraj, Královéhradecký, tragická, Jičínsko, rychlost, červen 2020, 2019, Královéhradecký kraj, okres Jičín, dopravní nehoda, automobil, policie, Libuň, Hradec Králové, Liberec, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji zemřelo během června šest lidí. Nejtragičtější nehoda se stala na Jičínsku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.