Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Autobusové nádraží ve Dvoře nově ohlídají kamery

Královédvorská městská policie získala další dotaci na to, aby mohla rozšířit stávající kamerový systém. Tři kamerové body budou nově zřízeny v prostoru autobusového nádraží. Díky tomu, se tu budou moci lidé cítit bezpečněji.

Areál, kde je umístěno nádraží, koupilo město Dvůr Králové nad Labem na podzim roku 2019. „Tato lokalita, která nyní není kamerově zabezpečena, vzešla i z anketního šetření realizovaného již v roce 2018. Tehdy čtvrtina respondentů označila právě autobusové nádraží za místo, kde se necítí zcela bezpečně,“ říká ředitel Městské policie Dvůr Králové Jan Štípek.

Cílem projektu je monitorovat prostory autobusového nádraží v rámci prevence kriminality, přispět ke zvýšení bezpečí občanů a zamezit ničení vyvěšených jízdních řádů, nebo odpadkových košů. Díky tomu se tu odbourá i žebrání a popíjení alkoholu.

„Po instalaci kamerového bodu tak budeme moci působit preventivně i lépe identifikovat pachatele protiprávního jednání a jiných sociálně patologických jevů, což podstatně napomůže také řešení této problematiky,“ vysvětluje Štípek.

Městský kamerový systém strážníkům pomáhá mimo jiné předcházet trestné činnosti, přestupkům a odhalovat pachatele, které je mají na svědomí. V současné době je v systému 37 kamer, které jsou ve vytipovaných lokalitách města s větším množstvím lidí. Zároveň jsou i tam, kde dochází k porušování veřejného pořádku, poškozování majetku a dopravním přestupkům.

Záměrem je především odradit pachatele v páchání trestné činnosti a zvýšit u obyvatel a návštěvníků města jejich pocit bezpečnosti,“ říká Štípek.

Kamerové záznamy slouží jako možný důkaz a může je využívat i Policie ČR. Kvůli dotaci, musí být projekt realizován do konce letošního roku. Rozšíření kamerového systému, vyjde odhadem na 368 tisíc korun, z dotace město obdrží 313 tisíc korun. Peníze ale budou na účet města připsány až po ukončení projektu.

Ohodnoť článek

Foto mudk.cz

Štítky kamery, autobusové nádraží, městská policie, bezpečnost, kamerový systém, dotace, Dvůr Králové nad Labem, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusové nádraží ve Dvoře nově ohlídají kamery  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.