Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stavba lávky přes Labe u Aldisu začne příští rok, hotová bude v roce 2023

Zastupitelé včera schválili firmu, která postaví lávku přes Labe u Aldisu. Vyjít by měla na 133,7 milionů korun bez DPH. Stavba je v tuto chvíli nejblíže realizaci od roku 2013. Město teď bude řešit všechny náležitosti spojené s podpisem smlouvy. Stavební práce budou moci začít na podzim příštího roku.

Do konce září 2021, totiž budou v místě stavby probíhat práce na dokončení budovy ČSOB. Stavbaři se proto do práce budou moci pustit až bude vše kolem nové budovy dokončeno. Samotná stavba lávky, by pak měla být hotová nejdéle do ledna 2023.

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o čtvrtý tendr a bylo třeba dodržet veškeré stanovené podmínky, které se společností ČSOB máme, museli jsme se definitivně rozhodnout, zda lávku skutečně chceme zrealizovat a nebo zda začít zase od začátku s novým projektem a nejistým výsledkem. Ačkoliv byl cenový předpoklad nižší, tak pořád se nám vyplatilo udělat výběrové řízení ještě jednou, jelikož nyní jsme vysoutěžili zhotovitele zhruba o 8 milionů levněji než posledně, což vzhledem k rostoucím cenám materiálu a pracovní síly považujeme za úspěch,“ říká investiční náměstek primátora Jiří Bláha.

Zhotovitel vystaví lávku za 133,7 milionů korun bez DPH. Na více jak polovinu částky, chce město využít dotaci z integrovaného regionálního operačního programu. Žádost bude podávána v následujících dnech.

„Po vyhodnocení žádosti budeme mít finální částku, ovšem již teď máme signály, že by mohla být v takové výši, abychom zvládli pokrýt více než polovinu nákladů,“ říká náměstkyně primátora pro dotace Monika Štayrová.

Ohodnoť článek

Foto Linkprojekt

Štítky lávka, Aldis, Hradec Králové, stavební firma, ČSOB, Labe, Kongresové centrum Aldis, Československá obchodní banka, Jiří Bláha, Monika Štayrová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba lávky přes Labe u Aldisu začne příští rok, hotová bude v roce 2023  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.