Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na třídenní Divadelňák do Hradce Králové dorazilo přes tři tisíce lidí. Organizátoři si náhradní program pochvalují

Královéhradecký festival Divadlo evropských regionů, se letos neuskutečnil v tradiční podobě, na jakou jsou divadelníci i jejich diváci zvyklí. Během upraveného třídenního programu se konalo celkem 31 akcí, ty vidělo 3.100 diváků.

„Hledali jsme způsob, jak i v současných nepředvídatelných a proměnlivých podmínkách alespoň malou oslavu kultury a rozloučení se s divadelní sezónou zorganizovat. Záměrně jsme proto sledovali situaci a připravili projekt, kterým jsme chtěli divákům vyjít co nejvíce vstříc,” uvádí ředitelka Klicperova divadla Eva Mikulková.

Letos jinak

LETOS JINAK – takto se jmenoval letošní program, který organizátoři upravili na míru aktuálním omezením vlády kvůli pandemii koronaviru. Festival se tak konal od pátku 26. do neděle 28. srpna na parkovišti před koupalištěm Flošna, v letním kině Širák a také před Divadlem Drak.

„Chtěli jsme využít toho, že máme termín, na který jsou lidé zvyklí, a nabídnout ho nejenom sobě samým, ale také dalším kulturním organizacím v Hradci Králové, regionu i celé České republice. Chtěli jsme podpořit nezávislou scénu, která není v současné době finančně soběstačná,” doplňuje ředitelka kulturní neziskovky kontrapunkt Barbora Hodonická.

Na programu byly tři desítky inscenací včetně loutkových pro děti. Vystoupilo například pražské Divadlo Pod Palmovkou s inscenací Jak sbalit ženu 2.0 nebo brněnská Husa na provázku s představením Gadžové jdou do nebe. Na programu bylo i vystoupení skupiny Cirk La Putyka, kde bylo nutné přidávat další místa.

Původní festival Divadlo evropských regionů se měl konat 19. až 26. června. Pořadatelé jej zrušili v dubnu. Později uvažovali o tom, že by alternativou byl třídenní drive-in divadelní festival na Flošně, kde by lidé představení sledovali z automobilů. Nakonec se ale rozhodli pro třídenní program na venkovních scénách.

Ohodnoť článek

Foto FB: Open Air Program Hradec Králové

Štítky Divadelňák, festival, Hradec Králové, Open Air, kultura, koronavirus, program, návštěva, hodnocení, Letos jinak, Divadlo evropských regionů, pandemie covidu-19, Klicperovo divadlo, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Husa na provázku, Cirk La Putyka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na třídenní Divadelňák do Hradce Králové dorazilo přes tři tisíce lidí. Organizátoři si náhradní program pochvalují  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.