Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rekonstrukce Městského muzea bodovala v soutěži Památka roku 2019. V krajském kole vyhrála

Podle vedení města se stala budova výkladní skříní kulturního dědictví města. To konec konců potvrdila i sama porota. Projekt rekonstrukce Městského muzea v Hořicích zvolila vítězem krajského kola soutěže. V celorepublikovém měřítku se mužem umístilo na třetím místě.

Město Hořice se do soutěže Památka roku 2019 přihlásilo s projektem rekonstrukce Městského muzea v Hořicích, které bylo slavnostně otevřeno v dubnu roku 2019. Samotnou soutěž vyhlašuje každoročně Ministerstvo kultury společně se Sdružením historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

Organizace i města mohou do této soutěže přihlašovat rekonstrukce kulturních památek nebo významných míst. Komise pak následně vybere vítěze ze všech 14 krajů. Vznikne tak finálové kolo, ve kterém se soutěží o celorepublikový titul.

Právě rekonstrukce muzea v Hořicích se stala vítězem v Královéhradeckém kraji. V celorepublikovém měřítku se umístila na třením místě.

„Komise ocenila především stavebně-technické řešení objektu, stejně jako interiérová kompozice či vhodné začlenění celého objektu včetně zadního dvora do celkové hořické urbánní architektury učinily z dokončení a otevření městského muzea skutečnou regionální kulturní událost,“ píše město na svém webu.

Vítězem v kategorii velkých akcí nad dvě miliardy korun se stala revitalizace objektu Solnice v Českých Budějovicích a v kategorií malých akcí pod dvě miliardy pak zvítězil projekt obnovy 14 kaplí křížové cesty v areálu bývalého františkánského kláštera na Skalce u Mníšku pod Brdy.

Ohodnoť článek

Zdroj město Hořice

Štítky rekonstrukce, muzeum, Hořice, soutěž, stavba, 2019, Královéhradecký kraj, titul, ČR, projekt, kulturní dědictví, Ministerstvo kultury České republiky, Česko, Morava, Slezsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Městského muzea bodovala v soutěži Památka roku 2019. V krajském kole vyhrála  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.