Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Se startem letních prázdnin MHD v Hradci Králové obnoví běžný provoz. Jezdit budeme bez roušek

Městská hromadná doprava ve stotisícovém Hradci Králové ve středu 1. července obnoví normální provoz. Skončí mimořádná opatření, které dopravce přijal v souvislosti s epidemií COVID-19. Hradecká MHD od 23. března jezdí v omezeném rozsahu podle prázdninového jízdního řádu. Od 1. července bude prázdninový jízdní řád platit dál, ale už nepůjde o mimořádnost.

Obnoven bude od 1. července provoz nočních linek číslo 51, 52, 53 a 54. Obnovena bude také povinnost nástupu předními dveřmi po 19:00 v pracovní dny a celý den o víkendech, svátcích a v dopravně připojených obcích. V tuto dobu opět začne platit povinnost předkládat řidiči ke kontrole jízdní doklad.

Ve vozech MHD nebude nově povinné nošení ochranných roušek. Současně si cestující zase budou moci dveře otevřít tlačítkem na dveřích. Dosud řidiči v zastávkách centrálně otvírají všechny dveře.

Provoz linkové autobusové dopravy Královéhradecký kraj vrátil k běžnému stavu 23. května. O týden později se podle plánu rozjely i krkonošské cyklobusy, které jsou uzpůsobené pro přepravu jízdních kol. Posledním krokem k návratu autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji ke stavu před vypuknutím epidemie bylo v sobotu 20. června obnovení linek z Náchoda a Hronova do Polska.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky MHD, koronavirus, správa, Hradec Králové, autobus, rouška, jízdní řád, noční, linka, jízdenka, městská hromadná doprava, Královéhradecký kraj, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se startem letních prázdnin MHD v Hradci Králové obnoví běžný provoz. Jezdit budeme bez roušek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.