Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na náměstí ve Dvoře vyrostou panely. Připomenou významné osobnosti i zajímavá místa

V následujících dnech budou na náměstí T. G. Masaryka ve Dvoře Králové nad Labem nainstalovány panely, které představí významné osobnosti města a návštěvníkům i obyvatelům přiblíží zajímavá místa ve městě i v blízkém okolí.

Jedná se o osm panelů, které budou umístěny na straně náměstí před základní uměleckou školou. Budou na nich informace například o známém hudebníkovi R. A. Dvorském, řediteli zoo Josefu Vágnerovi, nebo staviteli skokanských můstků Karlu Jarolímkovi. Ze zajímavých míst nechybí informace o Tyršově koupališti, městském muzeu nebo safari parku,“ říká místostarostka města Alexandra Jiřičková.

Panely nebudou na náměstí poprvé. Osvědčily se už v loňském roce, kdy na nich byla prezentována výstava věnovaná projektu Paměť národa. Nápad na instalaci panelů vzešel z kulturní komise. „Cílem je především zatraktivnit náměstí během letních měsíců. Věřím, že informace na panelech inspirují místní i turisty k návštěvě zajímavých lokalit ve městě a jeho okolí,“ dodala Jiřičková.  

Ohodnoť článek

Foto mudk.cz

Štítky Panely, Dvůr Králové nad Labem, osobnost, vzdělání, Tomáš Garrigue Masaryk, Rudolf Antonín Dvorský, Josef Vágner, Karel Jarolímek, dvůr, Paměť národa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí ve Dvoře vyrostou panely. Připomenou významné osobnosti i zajímavá místa  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.