Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hradci Králové u vchodu do domu napadl neznámou seniorku, v bytě pak škrtil svojí vlastní babičku

V tomto týdnu policie v Hradci Králové obvinila čtyřicetiletého muže z napadení dvou seniorek. První potkal u jedno ze vchodů do domu, tam jí začal nadávat a následně jí napadl. V bytě pak navštívil svojí vlastní babičku. Poté chtěl platební kartu. Když mu jí nedala, začal jí škrtit.

„Obviněný muž v pondělních dopoledních hodinách bezdůvodně napadl na Slezském Předměstí v Hradci Králové před vchodem do jednoho z panelových domů 60letou ženu,“ vysvětluje Iva Kormošová, policejní mluvčí. Té nejdřív začal nadávat, pak fyzicky napadat, a nakonec do ní strčil. Po pádu se seniorka zranila a skončila v rukou lékařů.

Muž následně pokračoval do domu, kde navštívil svojí devětaosmdesátiletou babičku. Po ní chtěl platební kartu, kterou mu seniorka odmítla dát. V tu chvíli i začal napadat i jí. „Když mu kartu z důvodu o svůj život dala, začal ji škrtit, aby mu řekla i PIN. Kartou pak z nedalekého bankomatu vybral 10 tisíc korun,“ dodává mluvčí.

Na místo tak situaci dorazila vyřešit policie. Ta muže zadržela a dala mu dýchnout. Výsledek zkoušky však potvrdil, že čtyřicetiletý agresor nepil. Pozitivní test mu však vyšel na návykové látky. Ten byl pozitivní na amfetamin, metamfetamin a THC.

„Při osobní prohlídce u něho našli téměř celou částku, kterou z bankomatu neoprávněně vybral. Následně ho umístili do policejní cely, kterou začal po několika minutách demolovat,“ dodává Kormošová.

Z obav o tom, že by mohl odjet z Hradce Králové na něj byla uvalená vazba. V případě, že mu soud prokáže vinu, hrozí mu až 10 let vězení.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, senior, vnuk, babička, napadení, Hradec Králové, krádež, drogy, zranění, vyšetřování, vazba, dům, Slezské Předměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové u vchodu do domu napadl neznámou seniorku, v bytě pak škrtil svojí vlastní babičku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.