Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvůr Králové sníží nájmy podnikatelům a odpustí poplatky

Město Dvůr Králové nad Labem v následujících měsících pomůže podnikatelům, kteří museli přerušit nebo výrazně omezit svoji činnost kvůli koronavirové pandemii. Těm, co podnikají v městských nebytových prostorách, bude sníženo nájemné. Hodnota podpory by měla dosahovat více jak 1,1 milionu korun.

Od 1. července nebude město vybírat poplatky za umístění prodejních stánků nebo zahrádek u restaurací. "Zároveň se nebude platit za zábor veřejného prostranství při pořádání kulturních a sportovních akcí," uvedl starosta Jan Jarolím (ANO). Podpořeni budou i podnikatelé v cestovním ruchu. Od začátku července nebudou platit místní poplatek z pobytu.

Podnikatelům, kteří mají od města pronajaté prostory pro podnikání, bude sníženo nájemné. A to od doby vyhlášení nouzového stavu do konce letošního roku. Podnikatelé budou zařazeni do tři skupin. Nájemné jim bude sníženo podle toho, jak moc je postihly vládní restrikce.

Snížení nájemného bude v jednotlivých měsících od 25 až do 100 procent. Program odpuštění nájemného ve Dvoře je připraven tak, aby rozšiřoval pomoc vládní dotačního programu COVID-Nájemné.

Podnikatele zasažené pandemií, podpořil v kraji například i Trutnov. Vedení rozhodlo o snížení nájemného až na deset procent s následným prominutím zbylého nájemného. Hradec Králové rozhodl o přímé finanční podpoře podnikatelů v celkové výši deset milionů korun. O pomoc v Hradci požádalo přes 400 podnikatelů. Na všechny se dostalo.

Ohodnoť článek

Foto mudk.cz, dvurkralove.cz

Štítky Dvůr Králové nad Labem, nájem, koronavir, poplatky, odpuštění, podnikatelé, poplatek, Jan Jarolím, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové sníží nájmy podnikatelům a odpustí poplatky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.