Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Venkovní koupaliště v Trutnově je opravené a otevře se na konci června

V Trutnově byla dokončena oprava venkovního koupaliště za necelých 75 milionu korun. Pro veřejnost se otevře 30. června. Loni v létě se v něm návštěvníci kvůli opravě koupat nemohli, letos si ho budou moci užít do sytosti.

Oprava koupaliště trvala skoro rok a vyšla na 74,5 milionu korun. Stavba byla největší současnou investicí města. Na koupaliště se instalovaly bazénové vany z nerezu, které by měly být téměř bezúdržbové. Právě ty byly hlavní částí rekonstrukce.

Původní bazény měly keramické obklady, které už byly ve špatném stavu a opadávaly. „Každoročně jsme na opravy kachliček na koupališti vynakládali zhruba 700.000 korun. Z velkého bazénu také unikala voda," uvedl starosta Ivan Adamec (ODS). Podle něj stála další statisíce údržba strojního zařízení a dalších věcí.

Těšit se můžete na nové vodní atrakce, jako podvodní masážní pololehátko a sedák, masážní trysky, vodní dělo a chrlič, kbelíkový strom, šplhací síť, vodní číši. U brouzdaliště je zbrusu nový vodní svět a lanovka.  

Stavbaři propojili bazén laguny s dětským, upravili technologie a instalovali nové inženýrské sítě. Na koupališti jsou nové vodní prvky a atrakce. Po rekonstrukci se zvětšila i celková vodní plocha. Voda v bazénech bude vyhřívaná na přibližně 25 stupňů Celsia.

Správci koupaliště teď budou moci lépe reagovat na příchod teplého počasí a tomu přizpůsobit i zahájení provozu. Kapacita koupaliště zůstala na 2500 lidech. Kvůli hygienickým opařením spojeným s koronavirovou nákazou, musí být kapacita po jeho znovuotevření snížena na 1000 míst.

V Královéhradeckém kraji zahájilo letošní sezonu koupaliště Flošna v Hradci Králové, a to 25. května. Otevřelo jako první. Většina koupališť v kraji by měla postupně otevřít do konce tohoto měsíce.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky koupaliště, Trutnov, oprava, otevření, kachličky, bazén, Ivan Adamec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Venkovní koupaliště v Trutnově je opravené a otevře se na konci června  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.