Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: V Broumovských stěnách zasahoval vrtulník záchranářů a hasiči. Z obtížného terénu zachraňovali zraněného seniora

Skalní záchranná služba, profesionální hasiči z Broumova a Náchoda i vrtulník Letecké záchranné služby Hradce Králové museli včera odpoledne do Broumovských stěn. Při sestupu ze skalní vyhlídky se tu zřítil jednasedmdesátiletý muž. Na podvěsu byl vrtulníkem transportován na bezpečné místo a sanitkou byl odvezen do náchodské nemocnice.

Senior se zřítil při sestupu ze skalní vyhlídky Supí hnízdo. Při pádu si poranil v těžko přístupném terénu hlavu a horní končetiny, byl při vědomí a s okolím komunikoval. Na místo proto mířil vrtulník záchranářů. „Na palubě byl spolu se zdravotnickými záchranáři také hasič – letecký záchranář z centrální stanice Hradec Králové. Zraněný člověk byl ve skalách zajištěn a připraven na přesun v podvěsu pod vrtulníkem,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Kontaktní místo bylo na parkovišti u Hvězdy. Na přístupném terénu už byl senior předán pozemní posádce záchranné služby. Ta ho následně po definitivním ošetření odvezla do nemocnice v Náchodě.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com/ZZSHKH

Štítky záchranáři, vrtulník, Broumovské stěny, Náchodsko, senior, zranění, terén, Hradec Králové, Náchod, Broumov, Supí koš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Broumovských stěnách zasahoval vrtulník záchranářů a hasiči. Z obtížného terénu zachraňovali zraněného seniora  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.