Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Spojovací ulice v Hradci Králové má nové chodníky. Pokud se podaří získat peníze, opraví se i silnice

Spojovací ulice v Hradci Králové v posledních dnech slouží jako hlavní příjezdová cesta do Svobodných Dvorů, kvůli rekonstrukci sem nelze zajet z obchvatu města. Kvůli kamionům projíždějícím na stavbu budoucí D11 však připomíná spíš tankodrom. Radnice tak prozatím opravila chodníky, následně se dělníci vrhnou na samotnou ulici.

„Na jaře skončily práce na rekonstrukci a výstavbě nových chodníků podél ulice Spojovací v Hradci Králové. Součástí prací byly i přeložky a překopy silnice,“ vysvětluje mluvčí Hradce Králové Kateřina Šmídová.

Před samotnou rekonstrukcí ulice musí radnice provést změny v rozpočtu. Nový povrch a asfalt by měl stát zhruba 5,5 milionu korun. Vedení města věří, že se vše podaří do druhé poloviny prázdnin.

„Na opravu a výstavbu nových chodníků podél ulice Spojovací se nám podařilo získat dotaci ve výši 4,5 milionu korun, které jsou již zapojené v rozpočtu na jiné výdaje. Na zastupitelstvu na konci června ještě požádáme o potřebné finance, aby technické služby mohly co nejdříve vypsat výběrové řízení na zhotovitele, který opraví povrch silnice,“ vysvětluje náměstkyně Monika Štayrová (ANO 2011).

Během rekonstrukce několikakilometrového chodníku se vybudoval i systém odvodnění a překládky inženýrských sítích. V rozpočtu se však napočítalo se samotnou opravou silnice. V plánu bylo jenom dílní záplatování jen horších částí, které poškodila rekonstrukce chodníku.

„Rozhodli jsme se pro komplexní opravu vozovky. Do rozpočtu zapojíme i úsporu, která vznikne díky méněpracím za napojení nových chodníků k ulici, ke kterému ještě nedošlo,“ vysvětluje proto náměstkyně Věra Pourová (ANO 2011).

Ohodnoť článek

Foto

Štítky ulice, Spojovací, Hradec Králové, Svobodné Dvory, oprava, rekonstrukce, chodník, asfalt, povrch, peníze, finance, silnice, Dálnice D11, ANO 2011, Věra Klásková, Monika Štayrová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spojovací ulice v Hradci Králové má nové chodníky. Pokud se podaří získat peníze, opraví se i silnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.