Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Městském úřadu ve Dvoře proběhne v pondělí konzultace ke kotlíkovým dotacím

I letos budou mít lidé v kraji šanci zažádat o kotlíkovou dotaci. Půjde s největší pravděpodobností o poslední výzvu. V pondělí se uskuteční ve Dvoře Králové individuální konzultace. Cílem dotací je snížit emise z lokálního vytápění domácností. Výzva bude zveřejněna zřejmě už v průběhu července. Příjem žádostí by mohl proběhnout v září.

S ohledem na současnou situaci v souvislosti s nákazou koronavirem, bude nabídnuta místo obvyklých seminářů, individuální konzultace pro občany. Ta se bude konat v pondělí 8. června od 15. hodin v zasedací místnosti starosty města na královédvorském městském úřadu.

Primárně se budou zodpovídat otázky, které mají občané ohledně kotlíkových dotací. Většinou jde o problematiku čerpání kotlíkové dotace, proces od podání žádosti až po úspěšné ukončení projektu, včetně způsobu úhrady dotace. „Dále nabídneme občanům metodickou pomoc s vyplňováním žádosti o dotaci a realizací projektu. Občany také budeme informovat o rizicích, která hrozí, pokud se rozhodnou využít nabídek osobně neprověřených zprostředkovatelských firem,“ říká Eva Šírková z odboru životního prostředí.

Pro zájemce o nový kotel bude k dispozici přibližně 120 milionu korun. Jestliže se v září peníze vyčerpají, půjde o poslední výzvu.

Majitelé starých kotlů tím budou moci použít peníze na výměnu kotle na tuhá paliva za více ekologický. Mělo by tím dojít k očištění vzduchu od popílku, prachu nebo jedovatých látek.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky kotlíková dotace, Královéhradecký kraj, Dvůr Králové nad Labem, žádost, konzultace, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Městském úřadu ve Dvoře proběhne v pondělí konzultace ke kotlíkovým dotacím  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.