Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Spánek v autě se mu po mejdanu u kamaráda nevyplatil. Teď je řidič bez papírů

Na Městskou policii Hradec Králové volala žena, která oznámila zaparkované nastartované auto. Podle jejích slov na parkovišti stálo nejméně 15 minut a nikdo v něm není. Po příjezdu strážníků na místo ve voze našli spát muže.

„Muž uvedl, že byl u kamaráda slavit a po oslavě se chtěl vyspat v autě.  Byla mu však zima, tak nastartoval a zatopil si. Z jeho dechu byl cítit alkohol,“ řekla mluvčí strážníků Simona Pacltová. Po provedené dechové zkoušce ukázal přístroj 0,83 promile v dechu.

Do této chvíle by bylo všechno v pořádku, muž vůz neřídil. Problém byl v tom, že stál na vyhrazeném parkovišti. „Muž slíbil, že na přeparkování auta sežene kamaráda. Strážníci místo opustili, ale pro jistotu monitorovali okolí,“ doplnila Pacltová.

Nakonec to dopadlo přesně tak, jak strážníci předpokládali. Muž nejprve auto vytlačil z parkovacího místa na silnici, pak sedl za volant a vydal se do ulic Hradce Králové. „Strážníci vůz zastavili a vše se opakovalo. Následná dechová zkouška prokázala 0,98 promile alkoholu, stoupající hladina alkoholu ukázala, že pil do časného rána,“ dodává mluvčí.

Na místo tak přijela i Policie ČR. Ta si řidiče převzala k dořešení. Za řízení pod vlivem alkoholu mu byl odebrán řidičský průkaz.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, spánek, auto, řidič, policie, městská policie, Hradec Králové, řidičský průkaz, party, mejdan, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spánek v autě se mu po mejdanu u kamaráda nevyplatil. Teď je řidič bez papírů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.