Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Luční boudě v Krkonoších se hosté odbaví i bez recepčního. Stačit jim bude telefon

Některé hosty už na hřebenové Luční boudě v Krkonoších recepční nepřivítá, a ani se s nimi nerozloučí. Nebudou ho potřebovat. Od září se zavede automatizace odbavení hotelových hostů, postačí jen chytrý telefon.

Desítka takzvaných chytrých pokojů, prochází současně s přilehlými chodbami rekonstrukcí za celkem sedm milionů korun. V objektu je k mání na 50 pokojů. Rekonstrukce provoz Luční boudy nijak neovlivní. 


Pokoje a dvě chodby, kterých se modernizace týká, jsou v druhém a třetím nadzemním podlaží. ,,Koupelny na pokojích budou nově z části prosklené, součástí průhledných stěn budou letecké fotografie Krkonoš od fotografa Petra Tomana, které budou tvořit zároveň galerii. Část fotografií chceme představit formou výstavy například ve Vrchlabí nebo v Trutnově," řekla spolumajitelka Luční boudy Klára Sovová


Luční bouda je nejstarší boudou v hřebenové části Krkonoš a historicky sahá až do 16. století. Při vyklízení českého pohraničí v roce 1938 shořela. V letech 1939 až 1940 prošla rekonstrukcí a byla dostavěna do dnešní podoby. Bouda je nejvýše položenou restaurací a pivovarem v Česku. 


Hotelové chodby budou mít původní vzhled. V průběhu rekonstrukce narazili stavbaři na betonový prvek, který mohl podle Sovové souviset s plánovanou dostavbou Luční boudy za druhé světové války. ,,Myslíme si, že to mělo sloužit pro napojení další části Luční boudy. Objekt měl být dostavěn do půdorysu hákové kříže. Výstavba dalšího křídla se ale nikdy neuskutečnila," řekla Sovová.


Luční bouda s hotelem a restaurací, leží ve výšce 1410 metrů nad mořem. Nocleh tu najde v pokojích různých kategorií 140 lidí. V minulých letech tu bylo ročně obslouženo 300.000 návštěvníků, včetně těch, kteří zamířili do bufetu a restaurace. Podle zástupců Luční boudy, se investice do oprav a údržby ročně pohybují mezi čtyřmi až osmi miliony korun. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto lucnibouda.cz

Štítky Luční bouda, Krkonoše, recepční, automatizace, odbavení, Klára Sovová, rekonstrukce, restaurace, chodba, Petr Toman, druhá světová válka, Vrchlabí, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Luční boudě v Krkonoších se hosté odbaví i bez recepčního. Stačit jim bude telefon  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.